Fotbal feminin la Iasi

sâmbătă, 24 septembrie 2011, 07:23
2 MIN
 Fotbal feminin la Iasi

Aparuta in urma cu trei luni, echipa de fotbal feminin Navobi Iasi, care a fost primita direct in esalonul de elita a Romaniei, va aparea astazi in premiera in fata spectatorilor ieseni. Formatia infiintata de fostul jucator al Politehnicii, Adrian Ambrosie – care este si presedinte si antrenor – si sprijinita de grupul Pieta, controlat de Constantin Comanescu, va juca pe stadionul "Tepro", incepind cu ora 13:00, cu formatia brasoveana Blue Angels, partida contind pentru etapa a III-a a Ligii I. "Tinind cont de amploarea pe care a luat-o fotbalul feminin in lume, in SUA fiind 8 milioane de jucatoare legitimate, iar in Germania – 3 milioane, si vazind interesul existent in Iasi pentru acest sport, am decis sa demarez un proiect pe aceasta linie. Consultindu-ma si cu un prieten care activeaza la FC Dallas, in SUA, de unde vrem sa aducem, la anul, un antrenor, am infiintat echipa Navobi. In primul an, obiectivul este evitarea retrogradarii dintr-un campionat in care activeaza 20 de formatii, impartite in doua serii, ultimele patru urmind sa pice in Divizia B. Am plecat la drum cu un lot format din mai multe studente de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, alaturi de care au venit citeva fete selectionate in urma unor actiuni pe care le-am organizat. Lipsa noastra de experienta s-a simtit in primele doua meciuri pe care le-am sustinut in deplasare, ambele fiind pierdute la scor, insa, treptat, speram sa incepem urcusul. Deocamdata, totul se face doar de placere, insa, pe viitor, speram ca alaturi de mine, care am pus bani din buzunarul meu, si de domnul Comanescu, cel care ne-a ajutat cu baza sportiva si cu echipament, sa vina si alti oameni".

Comanescu a explicat de ce s-a implicat in fotbalul feminin: "Eu am fost deschis totdeauna atunci cind a venit vorba sa sprijin sportul iesean. Proiectul legat de fotbalul feminin mi se pare foarte interesant, deoarece cred ca acest sport se va dezvolta mult si in Romania. Organizarea unor competitii intre liceele iesene, intre universitatile iesene sint citeva dintre modalitatile de dezvoltare a fotbalului feminin la Iasi pe care le avem in vedere. Eu sint convins ca iesenii vor adopta repede o astfel de echipa".

Lotul cu care Navobi a plecat la drum este format din Alina Andrei, Diana Alexa (portari), Ana Maria Rosu, Larissa Ambrosie, Madalina Petria, Suzana Baciu, Monica Calancea, Olivia Obreja, Mihaela Ghebanoaiei, Andreea Ceausu, Andreea Dascaleanu, Raluca Toma, Delia Baston, Roxana Pricop, Aurelia Doboseru, Roxana Prodan, Andreea Panaite, Alexandra Andronic.

Comentarii