Furtuna se apropie

luni, 28 august 2000, 23:00
2 MIN
 Furtuna se apropie

Simbata, la Bucuresti, FCM Poli a ratat un bun prilej de a drege busuiocul stricat de prestatiile din startul sezonului. Dind replica Fulgerului Bragadiru, formatia ieseana a avut o cu totul alta fata in comparatie cu primele doua etape, fata insuficienta insa pentru a semna ceva concret in clasament. Asa cum spuneam in cronica meciului, buba a fost la nivelul coordonarii actiunilor ofensive, lucru care daca ar fi fost rezolvat ar fi insemnat matreializarea superioritatii numerice avuta timp de o repriza. De fapt acest neajuns a contat mai mult dupa ce defensiva a gresit flagrant imediat dupa eliminarea lui Cornel Constantin, Pricop avind pe constiinta golul gazdelor inscris de Safta.
Daca ar fi sa trecem in revista evolutia iesenilor lucrurile incep foarte bine daca pornim de la portar, Antonio Stoian avind o noua evolutie excelenta. Daca privim din punct de vedere al aportului ofensiv si banda dreapta a mers destul de bine, Urdaru si Gavrilescu (care se simte mult mai bine in linia mediana) aratind destule lucruri bune in ciuda faptului ca G. Stoian le-a dat destule batai de cap celor doi. Pe partea centrala a defensivei D. Constantin a jucat simplu si destul de eficient in timp ce Pricop a dezamagit din nou. A lasat de dorit si aportul benzii stingi; daca Gheban si-a mai revenit fata de meciul de la Plopeni, Fieraru a dezamagit din nou, el neconfirmind nici acum increderea acordata. In lipsa lui Matinca, singurul de la care se astepta aducerea ordinei la mijlocul terenului a fost Medeleanu insa din nou acesta a confirmat ca a plecat cu stingul in noul sezon. In avanposturi, conform obiceiului, Andries a facut din nou rost de doua ocazii de gol irosite insa cu seninatate in timp ce Serban s-a batut cu destul de folos. Lipsa rezervelor de valoare a facut ca asteptata inviorare data de schimbari sa nu insemne nimic. Basascu a gresit foarte mult, Soponariu inca nu are tupeul de a schimba soarta unui meci in timp ce Murgu nu a avut timpul necesar de a arata ceva.
Daca ar fi sa privim in totalitate, Poli a jucat destul de slab primul sfert de ora si-a revenit la jumatatea primei reprize pentru ca in al doilea mitan sa demonstreze ca nu are un lider de echipa capabil sa canalizeze energiile in scopul obtinerii macar a unei remize care, dupa apsectul jocului (si la numarul ocaziilor mari bilantul a fost egal, 4-4) ar fi fost meritata.
Urmeaza doua meciuri extrem de grele pe teren propriu care trebuie neaparat cistigate. Daca nu, norii s-ar putea aduna serios deasupra Copoului. Despre aceste fenomene meteorolgice vom mai avea insa prilejul sa mai discutam… (Ovidiu MINEA)

Comentarii