Gabi Szabo se razboieste cu Mutola

vineri, 04 august 2000, 23:00
2 MIN
 Gabi Szabo se razboieste cu Mutola

In aceasta dupa-amiaza, de la ora 17,30, iubitorii de atletism vor putea urmari pe Eurosport un incitant miting atletic "Grand Prix I" ce se va disputa pe arena "Crystal Palace" din Londra. Daca insistam asupra acestui concurs, este pentru faptul ca el va prilejui cea de-a treia aparitie la lumina reflectoarelor din acest an a campioanei noastre Gabriela Szabo, care va concura la 1500 m, ca si la prima ei iesire din anul 2000, de la Eugene (SUA). Este interesant faptul ca, pe aceasta distanta neutra, Gabi se va intilni cu fosta campioana mondiala a distantei de 800 m, mozambicana Maria Mutola, una dintre cele mai bune din lume si in acest sezon. Ea a alergat marti seara, la Stockholm, doua ture de stadion, in 1:56,98 si va fi principalul pericol pentru troika ruseasca Tiganova-Raspopova-Mistiukevici la titlul olimpic de la Sydney. In ceea ce o priveste pe Gabi, ea a cistigat acel concurs de la Eugene cu 4:00,73, cea mai buna performanta mondiala a anului pina saptamina trecuta, cind a avut loc fantastica cursa de la Oslo. Desi specialista pe 5000 m (distanta pe care nu a alergat deloc in 2000!), Gabi este favorita si in acest semifond de la Roma, fiindca, nu trebuie sa uitam, ea este campioana mondiala indoor a probei, titlu obtinut inca de anul trecut.
Bineinteles, exista si alte capete de afis ale mitingului de la Londra: tentativa de record mondial pe o mila a marocanului Hicham El-Guerrouj, care se pare ca se va infrunta direct cu principalul sau adversar, kenyanul Noah Ngeny; aparitia "regelui" alergatorilor de cursa lunga, Haile Gebrselassie (Etiopia), care se va bate cu cel mai tare kenyan al sezonului, Sammy Kipketer, pe 5000 m; in lipsa lui Maurice Greene, proba de 100 m il va opune pe Ato Boldon (Trinidad) canadienilor Donovan Bailey si Bruny Surin, precum si noului val al sprintului american. Alte staruri care vor concura pe "Crystal Palace" sint Viaceslav Voronin (Rusia – inaltime), Jonathan Edwards (Marea Britanie – triplusalt), Allen Johnson (SUA – 110 m garduri).
Revenind la concursul feminin, evident ca prezenta lui Marion Jones la startul probei de 100 m este o garantie a succesului pentru organizatori, alaturi de ea participind Inger Miller si ucraineanca Zhanna Pintusevici. Interesanta este si confruntarea pe 400 m intre dubla campioana mondiala Cathy Freeman (Australia) si tinara englezoaica Katharine Merry. La 10.000 m, gazdele isi pun mari sperante in Paula Radcliffe (pentru prima data pe pista, in acest an, la un mare concurs), alaturi de kenyanca Tegla Loroupe si irlandeza Sonia O’Sullivan, iar la lungime, Fiona May va fi concurata serios de recenta cistigatoare de la Stockholm, americanca Dawn Burrell. (GIN)

Comentarii