Gimnastele de la CSS Conrado au luat potul

duminică, 18 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Gimnastele de la CSS Conrado au luat potul

Desi intrarea a fost libera, spectatorii nu s-au inghesuit la Sala Polivalenta din Iasi pentru a urmari Campionatele Nationale de gimnastica ritmica, mai atragator dovedindu-se caruselul de alaturi. Gimnastele de la CSS Conrado Iasi au avut o evolutie remarcabila, cistigind la categoriile I si a II-a. Categoria a doua a adunat la start viitorul gimnasticii ritmice romanesti, adica sportive pina in 15 ani. Concursul a fost dominat de gimnastele de la CSS Conrado, echipa alcatuita din Mihaela Hilitanu, Mihaela Alexa, Adriana Bujor si Pamela Tanasa reusind sa acumuleze 104.265 puncte si sa intre astfel in posesia tilului de campioane. Pe locul 2 s-a clasat CSS Ploiesti (100.242 puncte), iar medaliile de bronz au revenit gimnastelor de la CSS 1 Constanta (100.014). La categoria 1, diferenta dintre iesence si locul 2 a fost mult mai mare, podiumul aratind astfel: 1.CSS Conrado (Raluca Puiu, Madalina Bujor, Carmen Afilipoaie si Adina Banu) 109.667 puncte, 2.CSS 7 Dinamo Bucuresti 100.433, 3.CSS Triumf Bucuresti. Raluca Puiu a obtinut cel de-al doilea punctaj din concurs la individual (37.858), dupa Iulia Moldovan (Bistrita).
Printre oficialitatile aflate in sala s-a aflat si Nicolae Vieru, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica. Acesta a apreciat nivelul tehnic al competitiei ca fiind destul de bun, criticind insa prelungirea concursului mult peste ora anuntata:
"Acest Campionat National s-a prelungit nepermis de mult, ceea ce a fost obositor pentru absolut toata lumea. In rest, organizatorii au fost la inaltime, si ma refer la DJTS si clubul Conrado. Ideea unui campionat numai pe echipe nu cred ca e chiar atit de buna, asa ca vom incerca in viitor ca concursul individual si pe echipe sa se desfasoare in acelasi timp, eventual categoriile sa fie separate la date diferite. Data fiind valoarea sociala a acestei discipline, vom milita pe linga MTS pentru ca gimnastica ritmica sa devina sport de masa." (D.SIMION)

Comentarii