Ginduri dupa un meci al mileniului trei

vineri, 30 iunie 2000, 23:00
2 MIN
 Ginduri dupa un meci al mileniului trei

Pentru ca a avut curajul sa creada in sansa ei si dupa eliminarea lui Zambrotta si chiar atunci cind a fost pedepsita cu doua penaltiuri. Pentru ca orice jucator, indiferent de nume se supune fara sa cricneasca regulilor din lot. Pentru ca nu si-au plins soarta, lasindu-l repede pe arbitrul Merk cu ale lui. Pentru ca are o aparare (in care este inutil de facut remarcari) ce te duce cu gindul la retete miraculoase legate de compozitia betoanelor. Pentru ca vedeta lotului, Del Piero, a aratat ca pe linga faptul ca stie sa accepte sa fie rezerva nu se sfieste sa treaca la "munca de jos". Pentru ca Toldo a fost si la figurat un portar mare. Pentru ca Totti a avut un dram de nebunie, "scarita" reusita la loviturile de departajare insemnind nu numai ridiculizarea lui van der Sar ci si un semn clar ca soarta nu putea fi alta in seara de joi. Si, peste toate, pentru ca imperturbabilul Zoff stie multe, printre care si un lucru esential in fotbal: zimbetul cu toata gura apare doar la capatul drumului.
De ce nu Olanda?
Pentru ca nu a rezistat presiunii psihologice, cele 5 ratari de la 11 metri din 6 incercari fiind edificatoare. Pentru ca a crezut prea mult ca nimeni nu o poate opri din marsul sau triumfal spre coroana europeana. Pnetru ca nu totdeauna cine ataca trebuie sa si cistige. Pentru ca a avut si nesansa.
Pseudo-epilog
Pentru a intra mai in detaliu, raspunsurile puteau continua insa calculatorul a mai refuzat sa bata inca un "pentru ca"…
Epilog
Vine finala! (Ovidiu MINEA)

Comentarii