Ginta latina?

Subtitlu

vineri, 11 iunie 2010, 23:12
2 MIN
 Ginta latina?

Uruguay – Franta 0-0, dupa un meci de adormit copiii

Uruguay: Muslera – Victorino, Lugano, Godin, A. Pereira  – M. Pereira, Perez (’86 – Eguren),  Arevalo, Gonzalez (’62 – Lodeiro) – Suarez (’73 – Abreu),  Forlan. Selectioner: Oscar Tabarez.

Franta: Lloris – Sagna, Gallas, Abidal,  Evra – Gourcuff (’75 – Malouda), Toulalan, Diaby – Govou (’85 – Gignac), Anelka (’72 – Henry), Ribéry. Selectioner: Raymond Domenech.

Arbitru: Yuichi Nishimura (Japonia).

Cartonase galbene: Victorino, Lodeiro (2), Lugano / Evra, Ribéry, Toulalan

Cartonas rosu: Lodeiro (’81).

Daca estetii fotbalului au strimbat din nas la meciul de deschidere al Cupei Mondiale, au putut sa se arate de-a dreptul ingroziti de ceea ce au produs Franta si Uruguay in meciul vedeta, de parca ar fi jucat Norvegia cu Finlanda, nu doua echipe de ginta latina. Matematicienii fotbalului n-au de ce sa fie surprinsi, intrucit ambii tehnicieni pun la mare pret apararea (avansata sau betonata) si apoi constructia ofensiva. Insa de la disparitia lui Vieira, postul de inchizator unic a devenit o povara prea grea pentru Toulalan, iar de la iesirea din scena a lui Zidane, Franta a ramas o echipa fara sare si piper, lipsita de inspiratie. Cit despre Uruguay, jocul de asteptare pare un sacrilegiu atunci cind ai in fata atacanti de talia lui Forlan sau Suarez. Ocaziile de doamne-ajuta au fost exact cit degetele unei miini, iar cele mai mari au apartinut lui Forlan, doua suturi din voleu, in minutele 16 si 73, primul respins cu dificultate de Lloris, al doilea nimerit alaturi.

Jocul s-a schimbat dupa intrarea lui Henry si, mai ales, dupa eliminarea lui Lodeiro (al doilea "galben" la o interventie dura asupra lui Sagna). Tabarez a dat temporizarea pe "autobaza", aparindu-se pina si cu Forlan la mijlocul careului pina in final. Asa ca grupa A incepe de la zero, desi s-au disputat primele meciuri.

Comentarii