Glasul rotilor de tren

vineri, 15 octombrie 2004, 23:00
3 MIN
 Glasul rotilor de tren

„Victoria cu Steaua nu valoreaza nimic daca nu trecem si de CFR Cluj”, spune hotarit antrenorul lui Poli, Ionut Popa, constient ca, dupa rezultatul senzational din Ghencea, trebuie sa ofere suporterilor ieseni, la debutul sau in Copou, prima victorie pe teren propriu din actualul sezon. La prima vedere, conditii ar cam fi. Rezultatul din Ghencea a demonstrat ca Poli poate, prima de victorie cu Steaua, achitata aproape in totalitate, a facut ca atmosfera sa ramina buna, CFR are acelasi statut, de nou promovata si lista poate continua: cantonamentul de la Cimpulung a folosit din plin, dupa cum spune Popa – „Eu i-am simtit pe baieti, ei m-au citit si si-au dat seama cit de valabil sint” -, multumit si de lotul avut la dispozitie: „O echipa trebuie sa aiba 14 titulari si 4-5 rezerve. Noi sintem aproape de acest lucru”.
Cu toate acestea, ingrijorarea persista in Copou. „CFR e o echipa capricioasa, cu gabarit bun, ce lupta enorm si joaca bine pe contraatac. E genul de formatie cu care joci mai bine acasa la ea. Panin si Marginean au debutat cu mine in divizia A, le stiu jocul, si tocmai de aceea trebuie sa fim foarte atenti” declara Ionut Popa, ce recunoaste ca omologul sau, Aurel Sunda ii este „nas”, duelurile directe dintre cei doi transindu-se, pina acum, in favoarea ultimului.
In ceea ce priveste loturile de jucatori, ambele echipe se confrunta cu probleme. La gazde, pe linga mai vechii indisponibili Chiper, Cernat, Baldovin si Bordianu acuza usoare probleme Adrian Ilie si Fl. Croitoru, in timp ce clujenii nu conteaza pe Roszel, Kolosinac si Piglisan.
Ambele formatii au titularii odihniti, in meciurile de Cupa de miercuri, atit Poli cit si CFR-ul (care a invins Pandurii!) utilizind rezervele.
Inaintea etapei de astazi, Poli ocupa locul 15, cu 5 puncte si -4 la adevar iar CFR-ul se situeaza pe pozitia a 5-a, cu 15 puncte si 0 la adevar.
Reamintim ca accesul la stadion se va face cu ajutorul unui sistem cu turnicheti.
Formatiile probabile:
Poli – Arcanu – Perenyi, Ir. Ionescu, Onut, Toma – Miclea, Mitruc, Bogdanovic, Ciubotariu – Cristea – Bilba.
CFR – Stef – Panin, Jula, Goia, Alickovic, Vasiie – Fl. Dan, Mijin, Oncica – Anca, Bruncevic.
Arbitri: Ionica Serea (Focsani); N. Meghesan (Tirnaveni), G. Dimaca (Constanta). Observatori: M. Dancu (Sibiu), G. Ionescu (Bucuresti).
„Nu ne-au lasat sa fim independenti!”
Scandalurile legate de galeria lui Poli par a fi un perpetuum mobile. Ultima aventura a aparut la intoarcerea din Ghencea, cind citiva fani ai lui Poli au fost retinuti de Politie sub acuzatia de furt. Conducerea clubului a reactionat, anulind toate legitimatiile de suporter, cu care se intra liber la stadion, directorul economic, Neculai Ciulu, declarind ca va sprijini infiintarea unei alte galerii, formate din studenti. Ieri, o parte a vechii galerii a protestat fata de aceasta masura, doi dintre capii acesteia participind chiar la conferinta de presa organizata de club, unde Cristi Cojocariu a acuzat: „Cine e Ciulu sa faca asa ceva? El si domnul Apostol ne-au impiedicat sa fim independenti de club, datorita unor interese mari!” Ca de obicei in astfel de cazuri in care au aparut contre legate de galerie, presedintele Marius Stan a intervenit, punind „batista pe tambal” si dind asigurari ca se va gasi o solutie.
Altfel, oaspetii au solicitat 100 de bilete pentru fanii lor. Interesant este faptul ca acestia sint huliti de cei ai echipei de traditie a Clujului, Universitatea, rivalitatea dintre cele doua grupari fiind de notorietate. (Ov. MINEA)

Comentarii