Hagi abia asteapta duelul cu Figo

duminică, 20 august 2000, 23:00
2 MIN
 Hagi abia asteapta duelul cu Figo

Gica Hagi a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Istanbul, ca el si fostul sau coechipier de la Barcelona, portughezul Luis Figo, vor juca, probabil, rolurile cheie in Superucpa Europei, care se va disputa vineri la Monaco, intre Galatasaray si Real Madrid. Asa dupa cum se stie, campioana Turciei, antrenata in prezent de Mircea Lucescu, a cistigat sezonul trecut Cupa UEFA, in timp ce madrilenii au triumfat in Liga Campionilor.
Figo si Hagi au jucat impreuna la Barcelona in sezonul 1995-1996 si au facut parte din echipa catalana care pierdea in acel an sezon Cupei Spaniei in fata lui Atletico Madrid. Intre timp, Gica a ajuns pe malurile Bosforului, iar portughezul a fost transferat in aceasta vara la Real pentru suma record de 56,1 milioane de dolari, preluind tricoul cu numarul 10 al echipei madrilene de la olandezul Clarence Seedorf.
"Purtatorul tricoului cu numarul 10 este foarte important in orice echipa", a declarat Hagi, adaugind ca asteapta Supercupa Europei cu multa nerabdare, dar si cu optimism. Galatasaray, care a jucat cu Erzurumspor in campionat simbata, va evolua marti pe propriul teren in fata elvetienilor de la St. Gallen, in turul preliminar al Ligii Campionilor iar vineri va da piept cu Real la Monaco.
Antrenorul lui Galatasaray, Mircea Lucescu, spune ca mai important decit meciul cu Real se anunta meciul retur din Liga Campionilor cu St. Gallen. El isi doreste sa cistige si acest meci, dupa victoria cu 2-1 pe terenul elvetienilor, pentru a pasi cu capul sus in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. "Galatasaray a devenit o echipa importanta in aria fotbalului european. Am ajuns la un nivel foarte inalt, dar a te mentine la acest nivel este mult mai greu si mai important. Datoria mea este sa fac din Galatasaray o echipa care sa joace de la egal la egal cu toate marile forte fotbalistice ale Europei", a declarat fostul tehnician rapidist. El a adaugat ca programul incarcat pe care l-a avut echipa in ultima vreme se poate constitui intr-un avantaj pentru Galatasaray in fata lui Real, care nu are meciuri oficiale in spate.
Daca spaniolii si-au schimbat in buna masura echipa fata de sezonul precedent, la Galatasaray nu s-au petrecut schimbari la fel de spectaculoase. E drept ca a plecat Hakan Sukur in Italia, dar in locul sau a fost adus un atacant la fel de valoros, brazilianul Mario Jardel. Lucescu spune ca incearca sa impuna echipei sale o agresivitate mai mare in joc si sa-i convinga pe jucatori de necesitatea unui presing permanent. "Cred ca Galatasaray trebuie sa se maturizeze si sa realizeze ca multe formatii isi datoreaza succesele rezistentei absolute in fata presiunilor de orice fel. Consider ca am jucatorii care sa se ralieze perfect noii tactici impuse".
Simbata, in campionat, Galatasaray a demonstrat ca este in crestere de forma, zdrobind cu 7-0 pe Erzurumspor la Istanbul. Hagi a marcat primul si ultimul gol al echipei sale, celelalte cinci fiind reusite de Jardel! (ICT)

Comentarii