Hai in Liga!

marți, 08 august 2006, 21:07
3 MIN
 Hai in Liga!

Anul trecut, Steaua a fost foarte sigura de calificarea in grupele Ligii Campionilor, dar s-a impiedicat in mod neverosimil de formatia norvegiana Rosenborg Trondheim, o echipa care naviga in deriva inspre coada campionatului vikingilor. Anul acesta, pentru echipa pregatita de Cosmin Olaroiu, conditiile sint aceleasi. Adversarul este mai ochios ca nume, dar a pornit catastrofal campionatul, suferind doua infringeri in primele etape, in fata formatiilor Lokeren si Charleroi.
Intre timp, in numai noua luni, Steaua a capatat un car de experienta si aproape toata suflarea romaneasca spera ca ai nostri sa nu se mai inece la mal. Am spus „toata suflarea romaneasca” exceptindu-i pe neromanii care strigau prin primavara „I Love You Boro” si acum o dau pe „Forza Standard”.
Steaua porneste cu citeva handicapuri notabile aceasta partida de mare interes: in primul rind, capitanul Mirel Radoi (indisponibil pentru o perioada mai lunga), apoi noua achizitie Gigel Coman, accidentat in Supercupa cu Rapid, la acestia adaugindu-se atacantul Victoras Iacob, portarul Carlos si mijlocasul Cristocea, ultimul avind, totusi, sanse de a juca macar in repriza secunda.
Nici echipa pregatita de olandezul Johan Bossman (finalist in Cupa Cupelor in 1988, pe banca lui Ajax) nu este scutita de probleme: portughezul Sergio Conceiçao este suspendat, iar americanul Oguchi Onyewu, brazilianul Igor De Camargo si marocanul Moustapha Oussalah sint accidentati. Este, insa, foarte probabil debutul portughezului Ricardo Sa Pinto in echipa belgiana, un jucator de o valoare incontestabila, dar trecut de prima tinerete fotbalistica (34 de ani). Alti jucatori cunoscuti ai echipei belgiene sint fundasul dreapta Eric Deflandre, stoperul senegalez Pape Sarr si atacantul croat Milan Rapaic.
Lotul Stelei a plecat ieri dimineata spre Liège, inclusiv Carlos si Coman, greu de recuperat. Antrenorul Cosmin Olaroiu a vizionat pe stadionul „Maurice Dufrasne” (Sclessin) meciul de campionat Standard – Charleroi (1-2) si a ramas impresionat de atmosfera de pe stadion: „Este o atmosfera frumoasa pe stadionul din Liege, este adevarat. Standard are suporteri frumosi, dar nu se poate vorbi de o atmosfera insuportabila. Am jucat adesea pe stadioane fierbinti. Iar la Bucuresti, Standard va juca in fata a 50.000 de suporteri”, a spus Olaroiu.
Un element de care Steaua trebuie sa tina seama este arbitrul rus Valentin Ivanov, recordmanul cartonaselor la Cupa Mondiala 2006. Jucatorii nostri nu trebuie sa raspunda la provocari pentru a nu risca suspendari pentru meciul retur de la Bucuresti. Aceeasi teama o impartasesc insa si belgienii, presa flamanda fiind, insa, foarte circumspecta in privinta calificarii echipei din Liège.
In fine, intr-un sondaj realizat pe site-ul www.uefa.com, 81,55% dintre votanti vad Steaua in grupele Ligii Campionilor, fata de numai 18,45% care cred in calificarea belgienilor.
Partida va incepe la ora 21,30 si va fi transmisa, in direct, pe TVR 1.
Echipele probabile
Standard: Renard – Deflandre, Coelho, Sarr, Matias – Geraerts, Dembele – Sa Pinto, Delfour, Rapaic – Kovalenko.
Steaua: Cernea – Saban, Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Lovin, Paraschiv, Bostina – Oprita, Dica.
Arbitri: Valentin Ivanov, Nikolai Golubeev, Aleksei Monahov (Rusia).
Ieri, in primele doua meciuri din turul III preliminar, s-au inregistrat rezultatele: OFK Belgrad – Auxerre 1-0; Omonia Nikosia – Litex Loveci 0-0.

Comentarii