Handbalistele si-au incheiat incalzirea

joi, 02 decembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Handbalistele si-au incheiat incalzirea

Nationala feminina de handbal a obtinut aseara cea de-a doua victorie la CM de handbal care are loc in Norvegia si Danemarca. Daca in prima zi fetele antrenorilor Macovei, Tadici si Musi au intilnit o debutanta la o asemenea competitie (Cuba), de asta data au avut in fata un adversar de care s-au temut avind in vedere ultima confruntare directa. Insa, jucatoarele din Costa de Fildes nu au reusit sa faca fata unei reprezentative dezlantuite, care a obtinut o victorie echivalenta cu calificarea in optimile de finala. Partida a fost transata in prima ei parte, cind apararea mult mai atenta ca in ziua precedenta a fost completata de aceleasi contratacuri finalizate acum de Patru si de aruncarile interului vilcean Steluta Lazar-Luca. Apararea avansata si mobila a romancelor a obligat echipa adversa la numeroase greseli tehnice, diferenta crescind considerabil. In repriza secunda si-au facut loc rezervele care au continuat desprinderea. Cu Tolnai foarte activa intre buturi, cu un atac care a destramat usor defensiva adversa, Romania a condus astfel si la 20 de goluri: 32-12 (’56). Marcatoare: Luca 7, Patru 6, Amariei 5, Ignat 3, Stoica 3, Tanase 3, Cozma 2, Varzaru 2, Farcau 2.
Cu cele doua victorii consistente Romania si-a finalizat astfel incalzirea la acest turneu, in partidele urmatoare urmind sa intilneasca echipele puternice ale grupei. Astazi, incepind cu ora 18.00, nationala feminina va intilni Franta.
Alte rezultate inregistrate in prima zi: Belarus – Polonia 29-29, Cehia – Norvegia 21-30,
Australia – Olanda 16-26 (Grupa A), Austria – Ucraina 26-25, Franta – Coasta de Fildes 31-19 (Grupa B), Danemarca – Angola 31-12, Germania – Argentina 34-9, Macedonia – Japonia 27-25 (Grupa C), Coreea de Sud – China 29-19, Ungaria – Brazilia 23-12, Rusia – Congo 42-20 (Grupa D). (Lucian M.)

Comentarii