Handbalistii ieseni stau prost cu demarajul

sâmbătă, 26 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Handbalistii ieseni stau prost cu demarajul

Propunindu-si un intens program de jocuri amicale pina la startul returului, echipa ieseana de handbal Politehnica Nena a sustinut joi seara o partida in compania vasluienilor de la Moldosin, echipa aflata si ea in plutonul fruntas al seriei I a diviziei secunde. Dupa trei reprize in care ambii antrenori si-au rulat loturile aflate la dispozitie, studentii s-au impus clar cu scorul de 30-23 (7-10, 11-5, 12-8). Ca orice partida de acest gen, tehnicienii a cautat sa testeze potentialul elevilor, comportamentul lor pe diferite posturi, exersarea unor scheme de joc dar si omogenizarea. Lucru dovedit si in partida tur cu "U" CUG Cluj, gazdele au inceput destul de slab, fiind nevoie de ceva timp pentru care relatiile de joc sa aiba efect in stabilirea rezultatului final. La fel de greu s-a miscat flancul drept al atacului, acolo unde s-a simtit frica de patrundere a lui Onuta, extrema de conjunctura. N-a functionat acum nici flancul sting, acolo unde Timofte s-a izbit de ambitia lui… Gabriel Chirila. Practic, duelul celor doi a fost unul din cele mai interesante ale amicalului, stingaciul ex-iesean dovedind inca odata ca reprezinta o grea pierdere pentru studenti. La remarcari am putea incadra pofta de gol a lui Massari (golgeterul partidei) si Dimofte, unele interventii bune ale lui Agrigoroaie (plus un gol din propriul semicerc), jocul dinamic al lui Halauca si patrunderile lui Onuta (odata cu trecerea lui pe postul de inter dreapta). Din pacate, a fost si un moment neplacut, incheiat cu eliminarea de pe teren a lui Ionescu: doua contraatacuri ale gazdelor s-au terminat cu contacte dure ale iesenului cu portarii adversi (involuntare in opinia noastra), la ultimul dintre ele Ovidiu avind o iesire nervoasa sanctionata de arbitri.
Pentru Poli Nena au punctat: Massari 6, Onuta 4, Dimofte 4, Bejenariu 3, Halauca 3, Ionescu 2, Adam 1, Larion 1, Chitoroaga 1, Agrigoroaie 1, Zepciuc 1 si Varvaruc 1.
In ceea ce-l priveste pe Gabriel Chirila (care a inceput ca titular), situatia lui este neclara in continuare. Desi au demonstrat ca si-l doresc in lot, vasluienii nu au schitat inca nici un gest in privinta interesului pentru jucator, transferul sau putind fi efectuat, in opinia conducatorilor ieseni, numai la grila (situata undeva in jurul sumei de 1500 de dolari). (Lucian M.)

Comentarii