Handbalul la putere in sala Polivalenta

sâmbătă, 24 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Handbalul la putere in sala Polivalenta

Pentru ca intreg sezonul handbalistic feminin s-a concentrat pentru primavara acestui an, etapele primului esalon se succed cu repeziciune. Astfel se explica faptul ca, dupa ce miercuri au avut etapa la Piatra Neamt, iesencele de la CFR-CSM XXI joaca miine pe teren propriu cu studentele din Cluj. Cum si in tur elevele lui Jean Lupan au reusit sa cistige la doua goluri diferenta (scor 24-22), este de asteptat ca astazi istoria sa se repete. Insa, pentru a reusi acest lucru, gazdele au nevoie de concentrare maxima si eficienta, pentru a ridica la patru numarul victorilor inregistrate in acest sezon, victorie care le va creea posibilitatea unui salt in clasament. Si daca Viorica Pavel pare sa-si fi recistigat pofta de gol (daca avem in vedere cele opt reusite de la P. Neamt), daca celelalte componente au dovedit o oarecare constanta, este de asteptat ca si Mihaela Sandu sa treaca peste pasa proasta, pe postul ei, unul extrem de important in structura unei echipe. "Cu Sandu voi avea o discutie pentru ca m-a surprins jocul ei modest atit din tur cit si miercuri, pentru ca in rest a facut jocuri bune." – ne-a declarat antrenorul Lupan, vizavi de prestatia handbalistei in dubla confruntare cu Fibrexnylon Savinesti.
Celelalte partide ale etapei a 13-a: Antilopa Bucuresti – Rapid CFR Bucuresti (in tur, 17-29), Silcotub Zalau – Fibrexnylon Savinesti (20-20), Oltchim Rm. Vilcea – "U" Remin Deva (25-23), Rulmentul Brasov – Otelul Sidex Galati (17-23), Hidrotehnica Constanta – ERA B. Mare (23-18).
Politehnica Iasi – Petrolul Teleajen, astazi, de la ora 11.30, in Divizia A de handbal masculin
Dupa doua aminari, poate ca astazi handbalistii ieseni vor apuca sa debuteze anul acesta in fata propriilor suporteri, in returul esalonului secund. In conditiile in care studentii s-au incalzit degeaba pentru restanta de miercuri cu Petrom Sf. Gheorghe (pe care federatia are toate motivele s-o catalogheze cu un sec 10-0), ei vor astepa astazi replica ploiestenilor de la Petrolul Teleajen. Aflati pe pozitia a sasea, la doar doua puncte de ieseni, petrolistii s-au impus in tur la un singur gol diferenta (23-22), dupa o partida foarte echilibrata. Si daca acolo elevii antrenati de Iulian Hatura si Nelu Zepciuc s-au tinut tare, este de asteptat ca ei sa-si impuna astazi punctul de vedere. Fara a ceda puncte pe teren propriu pina acum, Politehnica (care are tot lotul valid) pleaca asadar ca favorita in intilnirea programata de la ora 11.30, la Sala Polivalenta.
Celelalte partide ale etapei a 14-a: Ambro Suceava – Romvag Caracal (in tur, 16-20), Apoterm Adjud – "U" Petrolul Craiova (10-15) si AS Municipal Medgidia – HC Vaslui (24-26). Uztel Ploiesti si Petrom Sf. Gheorghe stau. (Lucian M.)

Comentarii