Iesenii au racit pe bitumul craiovean

luni, 17 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Iesenii au racit pe bitumul craiovean

Derby-ul etapei in campionatul diviziei A de handbal masculin a programat la Craiova partida intre Universitatea din localitate si Politehnica Mecon Iasi. De cind Sala Sporturilor din Craiova a fost facuta scrum, oltenii, fosti campioni nationali, evolueaza in aer liber, acolo unde frigul, nisipul si vintul creaza conditii "speciale" de joc. Iesenii, dupa ce au calatorit 12 ore cu autocarul, au avut si "bafta" de a fi cazati in preajma unei discoteci, fapt care a afectat serios randamentul jucatorilor. Diferenta mare stabilita la sfirsitul jocului ar putea fi o explicatie la moleseala si apatia etalata pe teren. Resimtind din plin conditiile de joc, oaspetii au opus rezistenta doar in debuturile de repriza, insuficient pentru a pune in pericol victoria gazdelor. Astfel, dupa ce craiovenii au condus cu 3-1, elevii antrenorilor C. Schender si T. Daian au revenit pina la 3-4 (‘9). De aici incolo, gazdele se desprind treptat si pleaca la vestiare cu sapte goluri avans. La reluare, certati de cei doi tehnicieni, moldovenii incep mai bine, si pe fondul unor interventii de efect ale portarului Pralea tabela arata 22-18 (’44). Dupa alte cinci minute scorul este 26-20, apoi gazdele termina in forta, reusind opt goluri, in comparatie cu doar doua reusite ale moldovenilor. "Craiovenii reprezinta o echipa omogena, care s-a mobilizat exemplar, dar diferenta consemnata pe tabela la final nu reflecta exact valoarea celor doua echipe. Baietii nostri au aratat neputinciosi, adormiti si mai ales neobisnuiti cu conditiile de joc in aer liber, pe bitum." , ne-a declarat antrenorul T. Daian.
Reabilitarea iesenilor poate veni in etapa viitoare, atunci cind vor primi, pe propriul teren, replica echipei HC Gaiesti, cea care in etapa trecuta a invins si a detronat liderul (CSU Rapid Galati), pe propriul teren.
Poli Mecon: Ciocoiu 7 goluri (2 din 7 m), Adam 4, Timofte 4, Massari 3, Pascutoiu 2, Chirila 1, Onuta 1, Pralea, Bura, Halauca, Ruginosu, Bocan. (Lucian M.)

Comentarii