Iluzii spulberate

joi, 19 martie 1998, 00:00
3 MIN
 Iluzii spulberate

Penicilina : A. Popa, T. POPA, Androhovici, Marian, Formagiu, Covaliciuc. Au mai jucat Dochia, Giurgea, Dulcianu.
Dacia : BUTNARU, Marinescu, GHERDAN, Schiopu, Mella, MALAXIA. Au mai jucat Postelnicu, Corbu, Mutascu.
Au arbitrat : M. Stamate (Bucuresti), V. Ionescu (Bacau).
Puncte din serviciu : 6-9. Servicii gresite : 6-5.
Penicilina a mai pierdut un joc pe teren propriu si cu acesta majoritatea sanselor de a "prinde" play-off-ul campionatului. Dacia a venit la Iasi nu pentru a face cadouri, ci ca sa se bata pentru punctele puse in joc si sa ramina in cursa pentru un loc pe podium. Pitestencele au stiut sa abordeze cu mai multa atentie fazele importante ale meciului si nu au dezarmat nici un moment, spre deosebire de fetele noastre, care au avut la un moment dat meciul in mina, s-au relaxat prematur si n-au mai reusit sa revina "pe linie".
Primul set a avut un inceput echilibrat: dupa 2-0 pentru noi (un as reusit de Covaliciuc), s-a facut 3-3, am avut apoi 6-3 si 7-5, dar – cu Butnaru in mare forma – Dacia a revenit, a egalat la 7 si apoi s-a distantat la 9-7. A fost, insa, rindul Sorinei Marian sa faca citeva mingi bune, gazdele au egalat si s-au dus la 11-9. Dupa citeva schimburi de mingi foarte spectaculoase, am reusit sa ne impunem in 26 de minute, la 10.
Totul incepuse bine si asa a continuat in prima parte a setului secund: dupa 2-0, 2-2, 5-3, 6-4 si 10-6, Penicilina a reusit sa se despinda la 14-9. A fost cea mai buna perioada de joc a fetelor noastre, care l-au adus la exasperare pe antrenorul oaspetelor, Mugur Niculescu, acesta strigindu-le intr-una elevelor sale "Treziti-va!" Si – din pacate – pitestencele s-au trezit. Desi mai era nevoie doar de un singur punct pentru a-si asigura si al doilea set, iesencele s-au dovedit incapabile sa-l mai cistige. Dacia a luat punct dupa punct, a reusit sa egaleze (spre stupoarea noastra, a tuturor), dupa care – cu avantajul psihologic al celui care vine "din urma" – si-au adjudecat setul la 14. A fost, probabil, momentul psihologic al partidei: daca Penicilina cistiga si setul acesta, nu vedem ce le-ar fi putut impiedica sa cistige si meciul.
A treia parte a partidei a fost pe cit de echilibrata, pe atit de dramatica. Jucatoarele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim s-au agatat de fiecare minge, incercind sa scrie 2-2 pe tabela de marcaj, dar Dacia a fost intr-o forma superioara si n-a iertat aproape nimic. In ciuda eforturilor deosebite ale Tatianei Popa, argesencele au stiut sa tina meciul in miini si sa accelereze doar atunci cind a fost cazul: asa se face ca de la 10-6 pentru Penicilina s-a ajuns la 11-11, dupa care Dacia s-a dus spre cistigarea setului ca un Mercedes pe autostrada.
Setul al patrulea a fost o simpla formalitate pentru oaspete, care s-au jucat cu echipa noastra ca mita cu motoceii, incheind conturile in doar 11 minute. In terenul nostru a fost o degringolada completa, n-a mai mers nici blocajul, nici atacul si de toate iluziile noastre s-a ales praful… (Ion TEODOR)

Comentarii