In Divizia C, avem cantitate. Calitate, ioc!

luni, 11 decembrie 2000, 00:00
3 MIN
 In Divizia C, avem cantitate. Calitate, ioc!

Situatia catastrofala a fotbalului iesean nu se rezuma doar la pozitia cu un picior in groapa a FCM Poli Iasi, situatie "radiografiata" saptamina trecuta. Nici la nivelul diviziei C situatia nu este mai roza. Daca in urma cu putini ani Iasul nu era reprezentat la acest nivel, acum s-a ajuns ca numarul formatiilor locale care joaca in esalonul trei sa fie in concordanta cu nivelul ierarhic al acestui campionat. Din pacate, cantitatea primeaza in fata calitatii, nici una din echipele iesene de C neincheind turul pe "plus" in clasamentul adevarului!
Cea mai tare garnitura locala la acest nivel ramine FC Unirea 2000. Creata in jurul fostului sef din Copou, Gheorghe Nichita, echipa pregatita de Adrian Kereszy, care practica un joc destul de placut ochiului, a ajuns la un moment dat pe locul doi al clasamentului, visind chiar la promovare. Infringerea de acasa cu Petrolul Moinesti i-a adus insa brusc la realitate pe "uniristi" aratindu-le ca potentialul echipei este de mijlocul clasamentului in divizia in care joaca acum. Cu 8 puncte pierdute acasa si 6 aduse din deplasare, Unirea sta inca pe o pozitie "calduta", locul 5. Pozitia poate fi insa extrem de inselatoare, un nou scurtcircuit acasa putind aduce Unirea in calculele retrogradarii. Adica acolo unde se afla celelalte doua echipe iesene, Telecom si CFR Citadin.
La debutul in fotbalul divizionar, Telecom, care a cumparat locul in C de la Viitorul Pascani, a avut o evolutie contradictorie, impresia celor trei remize obtinute in deplasare fiind estompata de cele 9 puncte risipite acasa. La ora actuala, Telecom (locul 11), la egalitate cu alte doua echipe, are un pasiv la adevar care o claseaza pe a doua pozitie retrogradanta din serie. Potenta financiara a echipei, intaririle deja aduse si cele preconizate a fi realizate in iarna pot aduce insa un retur mult mai bun pentru "telefonisti" si, drept urmare, scaparea de emotiile retrogradarii. Ramine de vazut si cine va antrena echipa, infringerea cu 0-7 din ultima etapa a turului parind a insemna si sfirsitul colaborarii cu antrenorul Dan Cananau, Corneliu Costachescu fiind in "pole-position" in privinta sefiei bancii tehnice a Telecom.
Cea mai "necajita" echipa ieseana de la acest capitol ramine insa CFR Citadin care si-a continuat declinul ivit dupa "transferul" spre Copou din iarna trecuta a sponsorilor Costel Radeanu si Ovidiu Fotea. La -11 in clasamentul adevarului, cu "lanterna" tinuta strins, ceferistii si-au mai revenit pe final cind au revenit la echipa Frunza, Pricop si Fieraru. Usorul reviriment de pe final a mentinut insa aprinse sperantele mentinerii in C si a revenirii echipei la nivelul avut nu demult. In acest sens se vorbeste chiar de revenirea tandemului Fotea-Radeanu printre finantatorii echipei, afluxul financiar al celor doi fiind privit ca reteta sigura de continuare a aventurii in divizia C.
Per total concluzionam ca si in esalonul trei exista suferinta multa asupra Iasului. In plus, orgoliile ridicate par a face irealizabila o colaborare intre patri in folosul fotbalului din orasul nostru. Mai mult, deja se aude ca Poli abia este asteptata in divizia C pentru ca "razboaiele fratricide" sa ia dimensiuni mult mai mari. D’ale Iasului, d-ale carnavalului… (Ovidiu MINEA)

Comentarii