Incepe calvarul

luni, 28 septembrie 2009, 20:33
3 MIN
 Incepe calvarul

Prin victoria obtinuta simbata in fata Ceahlaului, Politehnica Iasi a strins 13 puncte dupa primele opt runde ale Ligii I, o zestre frumusica, identica cu aceea agonisita de Dinamo (!), care face ca singurul regret al primei jumatati de tur sa ramina meciul de la Alba Iulia, acolo unde Poli a pierdut cu prea mare lejeritate punct(e).

Pentru ieseni greul abia incepe insa, gradul de dificultate al partidelor din etapele urmatoare fiind mult mai ridicat. Pina la vacanta de iarna, Poli va intilni nucile tari ale campionatului, CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Unirea Urziceni si chiar FC Brasov, primele trei urmind a iesi in calea Iasului in urmatoarele patru runde! Logic, pentru a evita un regres care sa o aduca in zona periculoasa a clasamentului, Iasul trebuie sa se agate de fiecare dintre disputele pe care le va avea cu adversari de calibru mai ridicat, exemple date de echipe mici care au reusit sa obtina punct sau puncte in fata granzilor fiind destule in acest sezon. Pentru a reusi acest lucru, Poli e obligata sa-si imbunatateasca jocul. Nu trebuie uitat ca pina si Grigoras s-a aratat nemultumit de calitatea exprimarii elevilor sai in succesele de saptamina trecuta, in Cupa, cu Pandurii, si in campionat, cu Ceahlaul Piatra Neamt. In ambele meciuri, desi au avut in fata adversari modesti, "alb-albastrii" au avut destule momente in care au evoluat fara claritate, fara vigoarea etalata, de pilda, in partida cu Craiova, lucru care a dus la pastrarea suspansului in privinta cistigatoarei pina pe finalul disputelor amintite, ambele fiind inchise definitiv de reusitele tirzii ale lui Bersnjak. E drept, presiunea care a apasat asupra fotbalistilor ieseni in ultimele zile a fost ridicata, gindul ca s-ar putea rata un duel cu echipe accesibile apasind mintea si ingreunind genunchii chiar daca, exceptindu-l pe Bujor, toti jucatorii de baza ai Politehnicii au o experienta importanta. Ramine de vazut in continuare daca spusele mai multor fotbalisti ieseni, care au afirmat ca jocul echipei va avea un salt calitativ atunci cind in fata vor avea echipe cu statut de favorita, motivatia fiind "in astfel de meciuri, nu avem ce pierde", se vor confirma, primul prilej fiind dat de meciul de la Cluj, cu CFR, de la sfirsitul saptaminii. Pregatirea partidei asupra careia vom face mai multe referiri in aceasta saptamina va incepe in aceasta seara, atunci cind Grigoras si-a chemat elevii la antrenament, dupa zilele libere acordate dupa meciul de simbata, cu nemtenii.

Poli-catalog

Branet (6) – nu a fost deranjat de nici un sut pe poarta; a avut o interventie utila in prelungiri.

Buta (6) – doua interceptii importante, in minutele 40 si 63, cind contraatacurile oaspetilor puteau deveni periculoase.

Ilie (6) – sigur.

Munteanu (6) – constant.

Costache (5) – depasit cu regularitate.

Bratu (6) – a irosit doua ocazii importante in primul act.

Milea (6) – a inchis bine culoarele.

Negru (6) – centrare buna la primul gol.

Miclea (7) – a dechis scorul, a centrat la cea mai mare ocazie a jocului, ce a fost irosita de Bratu in minutul 41, a avut alte citeva ruperi de ritm bune.

Bujor (6) – doua momente bune in actul doi.

Constantin (6) – efort mult, reusite mai putine.

Ignatov (6) – a adus un grad mai ridicat de ordine la constructie.

Bersnjak (7) – a inscris golul doi cu o executie interesanta.

Bilba a intrat in minutul 84.

Comentarii