Inceput OK, final KO!

joi, 27 septembrie 2012, 22:00
4 MIN
 Inceput OK, final KO!

 

CSMS: Irimia – Cretu, Tincu, Avramia, Vladu – Keita (’17 – Ciucur), Petrovic (’63 – Semenenko), Cl. Tudor, Tiganasu (’57  – Gorovei) – Onofras, Herghelegiu. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Astra: Gavrilas – Enache, Nogo (’35 – Gaman), Ben Youssef, J. Morais – Seto (’83 – Bendjema) – Tembo, Distefano, Budescu, Vadrariu (’37 – Fatai) – Ivanovski. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Cartonase galbene: Ciucur, Cretu (2), Vladu, Tincu, Tudor – Nogo, Youssef, Gaman, Ivanovski.

Eliminat: Cretu (min. 67).

Arbitru: C. Popa (Pitesti); G. Stroe (Pitesti), Fl. Neacsu (Campulung Muscel).

 

1-0, min. 9: Herghelegiu, dupa o pasa a lui Onofras;

1-1, min. 50: Tembo, singur cu Irimia, inscrie cu un sut plasat;

1-2, min. 61: Gaman, cu capul, dupa centrarea trimisa de Distefano dintr-un corner de pe dreapta;

1-3, min. 65: Ivanovski, dintr-o pozitie usor lateral stanga;

1-4, min. 87: Fatai, cu un sut de la 16 metri.

 

Ciobotariu e logodit cu ghinionul in Copou, nimic neiesindu-i antrenorului CSMS! Desi a anuntat ca joaca cu rezervele in Cupa, fostul international a mizat aproape pe tot ce avea mai bun in duelul cu Astra, fortand surpriza. Rezultatul? O infrangere la scor, un jucator pierdut pentru meciul capital cu Severinul, Cretu, alti doi deveniti incerti (Keita si Petrovic) si inca o scadere substantiala a moralului echipei.

Prima repriza nu a anuntat cu nimic deznodamantul. Profitand de apatia generala a oaspetilor, CSMS a facut una dintre cele mai bune reprize de cand "Ciobi" a venit la Iasi, avantajul luat la pauza fiind logic in conditiile in care, in afara golului lui Herghelegiu, Onofras (‘6 – sut care a "sters" transversala, ’13, ’17) ori Tudor (’14) au avut oportunitati bune de gol. Oaspetii, care au contat in prima repriza doar prin Tembo (’31) au inviat insa brusc dupa pauza, pe fondul unei caderi inexplicabile, totale a Iasului. Au rezultat 20 de minute in care Astra a marcat de trei ori, a ratat un penalty (Gaman – min. 56), eliminarea lui Cretu punand practic capat jocului, chiar daca Onofras a irosit doua ocazii mari ("73, ’80) iar Fatai – una (’71), inainte de a inchide tabela in minutul 87.

 

Nichita, absent din Copou

 

^ Milea, care este suspendat cu CS Severin, nu a fost inclus in lotul de 18 jucatori. In afara bancii de rezerve au ramas si Nalati si Straton, care, dupa ce a injurat spectatorii la ultimul joc de campionat disputat in Copou, a avut si ieri un comportament deplasat. ^ Mai multi fani au solicitat demisia presedintelui Florin Prunea si a antrenorului Liviu Ciobotariu. ^ Gaman a intrat in conflict cu spectatorii de la tribuna B. Acestia l-au ironizat, imediat dupa ratarea penaltiului, stoperul a replicat dupa ce a inscris, invitand asistenta sa "traga fermoarul la gura". Dupa acest episod, fotbalistul a fost jignit des. ^ Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a lipsit de la meci. ^ Presedintele oaspetilor, Dinu "Vama" a fost extrem de linistit pe tot parcursul meciului. ^ Dupa joc, cativa spectatori si-au pus semne de intrebare legate de prestatiile total diferite ale celor doua echipe in cele doua reprize, intrebandu-se cat ar fi fost cota la pariuri pentru pronosticul "1 pauza, 2 final".

Declaratiile tehnicienilor

Liviu Ciobotariu: "Scoateti armele si trageti! Initial, am vrut sa joc cu copiii, am si anuntat acest lucru. M-am razgandit inainte de meci, pentru ca m-am gandit ca o victorie cu Astra poate crea echipei un moral bun inaintea jocului cu Severinul. Am facut o prima repriza destul de reusita, in care am marcat, am avut atitudine. In repriza a doua am cazut fizic, iar dupa eliminarea fotbalistului Cretu, de la echipa nationala, care a avut evolutii stralucite pana acum (n.r. – referiri ironice), s-a terminat totul. Am facut gafe inexplicabile, atat in ofensiva cat si in defensiva. Eu am venit in mijlocul uraganului si sunt obligat sa iau asupra mea toata responsabilitatea, toate injuriile. Sa stiti insa ca echipa e singura, doar cu mine! Acum e o atmosfera de inmormantare, mai ales dupa ce am pierdut si la Constanta, dupa un joc slab, dar in care puteam sa obtinem un punct daca Patulea nu rata singur, cu poarta goala. Ma bucur ca azi am castigat un jucator, Avramia, un baiat de caracter, modest, care stie ce vrea de la viata. Lui Gorovei nu am ce sa-i spun desi a pierdut mingea si s-a facut 3-1. Cu Severinul, cand batem sau murim, voi juca, probabil, in aceeasi formula tactica".

Gheorghe Multescu: "Am inceput fara jucatori de baza si socoteala nu s-a potrivit. Am suferit in prima repriza, jocul schimbandu-se dupa cele doua schimbari pe care le-am facut. Din pacate, nu am reusit sa-i legitimam pe cei patru jucatori noi, asa ca astazi am trecut de forma al 18-lea jucator. Ne e greu in 15-16 jucatori. Am legat sase victorii consecutive si vrem sa nu ne oprim, pentru ca nu avem frana. Sa vedem si daca putem, pentru ca de acum incep meciurile adevarate, cu adversari puternici. Iasul nu arata a echipa de ultimul loc. Au pierdut nemeritat cu Pandurii, dupa un gol cu mana, au jucat bine cu Viitorul Constanta, daca vor avea mai multa concentrare pot iesi din subsol".

 

Comentarii