Insolatia arde la buzunar

luni, 06 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Insolatia arde la buzunar

Despre forta echipei pregatite de cuplul Verives-Iftenie s-a dus vestea in lumea rugbiului romanesc, constantenii privind cu temere confruntarea cu iesenii, chiar daca aceasta avea loc la malul marii.
In plus, acum doua saptamini, selectionata Moldovei, cu sapte ieseni in prima garnitura, a marcat 76 de puncte conglomeratului dobrogean, format pe scheletul Farului.
Dupa meci, eliberat de tensiunea unei dispute cistigate mult mai usor decit se astepta, Cornel Enciu , unul dintre cei mai buni rugbisti constanteni, afirma ca nu a inchis ochii nici o clipa in noaptea ce a precedat partida de frica iesenilor, insomnia fiind o stare generala in tabara marinarilor. Suprasolicitarea importantei disputei cu iesenii s-a dovedit pina la urma a fi de bun augur pentru gazde, care au tratat jocul cu deosebita seriozitate. Si pentru ca paza buna trece primejdia rea, constantenii au inceput partida in forta, in min.20 avind un avantaj incredibil pe tabela de marcaj: 24-0! "Iesenii au fost de nerecunoscut. Apatici, fara vointa, de parca s-au lasat de buna voie batuti" , este dezamagit Victor Codreanu , ce a programat pentru astazi, la orele 16.00, o sedinta fulger ce se va lasa cu penalizari. "Exceptindu-i pe Negoita, Dobre, Ciubotariu si Toni Moraru, care s-au daruit in joc, toti ceilalti au facut figuratie in teren ", considera si vicepresedintele clubului Spiros Spiratos , dupa ce a vizionat caseta video cu inregistrarea partidei de la Constanta. Dar Chiriac? "Si acesta s-a menajat, nedorind sa se accidenteze chiar acum, cind este chemat in premiera la lotul national" , a adaugat Victor Codreanu .
In criza de efectiv, antrenorii au fost nevoiti sa improvizeze, mai mult chiar l-au introdus in teren si pe Afrasinei, ce in partida anterioara, cu Dinamo, a suferit o comotie. Pe riscul antrenorilor, dar si al sau, Afrasinei s-a dezechipat si a intrat in joc. Pentru a-si proteja rana de la cap, cusuta cu citeva zile in urma la spitalul de Neurochirurgie, ieseanul a purtat o casca. Insa ca pilier a fost mereu in gramada, in mijlocul luptei. Tinind cont ca rana nu este in totalitate vindecata, Afrasinei a jucat cu frica iar eficienta lui a fost scazuta. In acest context Farul a zburdat pe teren, cel mai bun rugbist din tabara gazda fiind Toderascu, transferat chiar in acest sezon de la Iasi la echipa lui Hacic Garabet. De partea cealalta, oaspetii au avut o singura reusita, eseul lui Erhan salvind cit de cit o evolutie modesta. Si asta in ciuda faptului ca elevii lui Verives aveau promisa o prima record de la Romtelecom, sponsorul echipei.
Celelalte rezultate ale turneului 1-8 : CSM Kirschbaum Sibiu – Rulmentul Birlad 27-19; Dinamo Bucuresti – Universitatea Cluj 45-25; U. Remin Baia Mare – Steaua 13-26. In turneul 9-16: Grivita Bucuresti – U. Timisoara 60-8; Precizia Sacele – CFR Constanta 20-11; Sportul Studentesc – Eldoforest Suceava 24-12; Stiinta Petrosani – Callatis Mangalia 45-25. (Leonard CANANAU)

Comentarii