Investitorul misterios

marți, 09 decembrie 2008, 23:58
3 MIN
 Investitorul misterios

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, a anuntat duminica, la Antena 1 Iasi, ca a gasit un om de afaceri dispus sa preia clubul din Copou, tehnicianul preferind sa pastreze discretia asupra numelui potentialului investitor. "Ziarul de Iasi" a aflat ca persoana la care Popa a facut referire este Ioan Lucian, presedintele Federatiei Patronilor Bihor si fost presedinte al clubului FC Bihor, cel care ii reprezinta si interesele lui Daniel Condratov, cei doi oameni de afaceri mai avind in trecut o tentativa de preluare a pachetului majoritar al clubului iesean. Aflat aseara in Germania, Lucian a acceptat un dialog pe tema Politehnicii.

– Domnule Lucian, dumneavoastra sinteti investitorul despre care Ionut Popa spunea ca poate sa salveze Politehnica?

– In primul rind, vreau sa va spun ca toate discutiile legate de Poli se datoreaza domnului Popa. Nu ascund faptul ca este un foarte bun amic de-al meu, stiu ce valoare ar,  atit ca om cit si ca antrenor, si l-am vazut ca sufera enorm in aceasta vacanta pe tema fotbalului iesean. El m-a convins pe mine si pe Daniel Condratov sa mai incercam inca o data sa preluam controlul asupra clubului iesean, asa cum am facut si acum doi ani. In plus, nu ascund nici faptul ca sint constient de potentialul Iasului.

– De ce nu s-au finalizat tratativele de care ati amintit?

– Noi am pus o singura conditie atunci, sa nu platim datoriile facute de altii. Prima data ni s-a spus ca nu sint datorii, apoi, treptat, am aflat ca erau restante mari la stat iar apoi a aparut un scurtcircuit pe care nu mi-l pot explica.

– Care sint conditiile pe care le puneti acum?

– Aceleasi ca in trecut. Poli sa nu aibe datorii, in special la stat, si noi sa preluam 52% din actiuni.

– Iar celelalte 48 de procente cui ar trebui sa apartina?

– Nu avem nici o preferinta. Totusi, normal al fi sa ramine implicate si oficialitatile locale, Consiliul Local si cel Judetean, consilii care ar da greutate echipei Iasului.

– Ce sanse credeti ca sint pentru punerea planului dumneavoastra in practica?

– Daca ar fi sa ma iau dupa unele ziare iesene, pe care le-am citit dupa anuntul domnului Popa, prima impresie nu este favorabila. Am citit tot felul de insinuari, de scenarii. Noi nu ne facem insa strategiile bazindu-ne pe ceea ce apare prin ziare. Daca Iasul are nevoie de noi, sintem gata ca in maximum doua saptamini sa ne asezam la masa tratativelor.

– In cazul in care veti prelua Poli, care ar fi obiectivul echipei?

– Obiectivul imediat ar fi evitarea retrogradarii si stabilirea unei strategii pe termen lung.

– Si daca tratativele esueaza?

– Vom merge la un alt club, pentru ca avem si alte variante. Iar atunci vom incerca sa-l convingem si pe Ionut Popa sa vina cu noi pentru ca stiu ca poate sa faca performanta din nimic, asa cum a facut si la Iasi!

 

Se trezesc actionarii?

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Politehnica, Petru Radu, a anuntat ca intentioneaza sa convoace o sedinta pentru sfirsitul saptaminii. "Doresc sa organizez o sedinta a Consiliului de Administratie pentru ziua de vineri. Trebuie sa analizam activitatea din tur, sa vedem care mai este stadiul onorarii obligatiilor financiare si sa discutam despre zvonul lansat de domnul Popa cu privire la investitorul pe care l-a gasit pentru echipa" a spus Radu, care si-a pastrat optimismul in legatura cu indeplinirea obligatiilor financiare ale actionarilor: "Nimeni nu mi-a spus ca vrea sa se retraga. Eu astept ca fiecare sa-si onoreze obligatiile, pentru ca, indiferent de viitorul clubului, e clar ca trebuie sa ajungem la zero". Reamintim, datoriile Politehnicii la ora actuala se situeaza in jurul valorii de 1 milion de euro.

Comentarii