Ionela se intoarce la prima dragoste

joi, 25 iulie 2002, 23:00
2 MIN
 Ionela se intoarce la prima dragoste

In cadrul reuniunii atletice de la Salonic, romanul Gheorghe Guset s-a clasat al doilea in proba de aruncare a greutatii, cu o performanta de 19,88 m. Primul clasat a fost slovacul Milan Haborak, care a azvirlit bila de otel, la exact, 20 metri, in urma lui Ghita clasindu-se alti doi aruncatori consacrati, Brad Snyder (Canada) si Jimmy Nordin (Suedia).
O alta prezenta romaneasca la acest concurs a fost cea a Ionelei Tirlea, care a participat pentru prima oara in acest sezon la proba ei favorita, 400 m garduri. Dupa seria de accidentari care i-a afectat cariera in ultimii patru ani, Ionela a evitat proba de garduri, concurind sporadic in curse plate, pe distante de 200 si 400 m. Tirlea s-a clasat a treia, cu un timp promitator (56,42 s), dupa americana Sandra Glover (54,75) si fosta campioana mondiala, Daimi Pernia (Cuba). De remarcat faptul ca prima favorita a cursei, lidera mondiala Tatiana Antipova (Ucraina) a agatat un gard si s-a clasat a cincea, printre grecoaice si cipriote! Ionela a participat si in cursa de 200 m, cistigata de reputata jamaicana Beverly McDonald (23,06 s), romanca clasindu-se tot a treia, in 23,29 s, a doua fiind senegaleza Ad’da Diop. In urma vilcencei s-au clasat Alenka Bikar (Slovenia) si nigerianca Endurance Ojokolo. In sfirsit, tot pe locul III s-a clasat Nicoleta Grasu la disc, cu un nesemnificativ rezultat de 60,35. Proba a revenit rusoaicei Natalia Sadova (campioana mondiala), cu 63,20 m, urmata de Kristin Kuehl (SUA).
Cea mai buna performanta a concursului a fost realizata de sulitasul grec Kostas Gatsioudis, care a reusit sa treaca peste granita de 90 m, cu o aruncare de 91,23 m. Pina acum, singurul care a obtinut, in acest an, o performanta similara a fost rusul Aleksandr Makarov, cu o aruncare de 92,61 m. Beneficiind, la figurat, de un vint potrivnic, campioana mondiala Janna Block (Ucraina) a cistigat 100 m in 11,08 s, invingind figuri celebre ale sprintului feminin, precum Chryste Gaines (SUA) si Glory Alozie (Spania). Deocamdata, insa, marele duel al Jannei cu Marion Jones se lasa asteptat! (Nic. G)

Comentarii