Juventus – inainte de urcusul pe Ceahlau

luni, 12 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Juventus – inainte de urcusul pe Ceahlau

Simbata seara, la Torino, antrenorul Carlo Ancelotti a aflat, in sfirsit, viitoarea adversara a echipei pe care o antreneaza, Juventus Torino, in meciul de debut in Cupa Intertoto. Este vorba, dupa cum stie toata lumea, de Ceahlaul Piatra Neamt. Pentru stafful bianco-nerilor, aceasta aventura provoaca sentimente contradictorii. Exclusa, datorita finisului deplorabil de campionat, din cartile cupelor europene, echipa lui Ancelotti are nevoie ca aerul de patrunderea in acest high-life, fie chiar si prin debaraua Intertoto. In acelasi timp, dupa cum spune si tehnicianul torinez, "nu trebuie sa riscam ca in octombrie, la startul campionatului, sa nu ajungem in conditii optime". "Se vorbeste de un conflict de interese, continua Ancelotti. Chiar daca <<Intertoto>> este o noutate pentru noi, cu jocuri oficiale in luna iulie, nu trebuie sa uitam ca Juventus a jucat mereu in aceasta perioada partide amicale tari. Impotriva romanilor, exista, fara indoiala riscuri, dar, in general, e bine ca jucam meciurile acestea inainte de inceperea campionatului." Antrenorul italian recunoaste ca nu prea cunoaste echipa romana, dar crede ca "adversarii au un avantaj prin faptul ca sint inainte in perioada pregatitoare". Ancelotti a intentionat sa trimita un emisar, Gigi Lasala, la Bihac, pentru a urmari posibila viitoare adversara, dar misiunea a esuat din cauza legaturilor aeriene. Zilele acestea, la ultimele antrenamente, se va definitiva lotul cu care Juve va porni spre Romania.
Dupa cum sustin gazetarii italieni, surpriza ar fi chiar folosirea lui Del Piero in meciul de la Piatra Neamt. Intrebat de reporterul ziarului "Gazzetta dello Sport" despre o asemenea alternativa, Ancelotti a suris enigmatic: "Cine stie… Nimeni nu le stie ca Alexandro… El sta bine la capitolul pregatire fizica. Ii lipsesc doar jocurile."
In Italia, nici presa nu stie prea multe despre Ceahlaul Piatra Neamt. Ancelotti asteapta niste casete video cu meciuri ale echipei nemtene. Ziarul italian amintit face cunoscut cititorilor sai palmaresul echipei in ultimul sezon. Pe plan tehnic, considera jurnalistul italian, cele mai bune elemente ale echipei sint atacantul Constantin Enache si mijlocasul Cristinel Atomulesei.
Partida tur dintre Ceahlaul si Juventus va avea loc simbata la Piatra Neamt, iar returul se va disputa peste o saptamina, la Cesena. (Nic. G)

Comentarii