Karateka ieseni au luat potul cel mare

duminică, 27 mai 2001, 23:00
2 MIN
 Karateka ieseni au luat potul cel mare

Ieri s-au incheiat in Sala Polivalenta intrecerile celei de-a zecea editii a campionatelor nationale de karate traditional la copii, juniori si tineret. Asa cum era de asteptat, sportivii ieseni s-au numarat printre protagonistii intrecerii care a reunit la start circa 300 de sportivi de la 30 de cluburi din tara, cucerind o consistenta salba de medalii. Au cucerit aurul Alexandru Casapu (Fujiyama) – kata individual, copii III; Corina Timofte (Zanshin Tomesti) – kata individual, copii II; Eliza Drob (Bon Say) si Alexandru Boicu (Bon Say) – kata individual, copii I; Stefan Timofte (Zanshin) – kata individual, juniori I; echipele de kata feminin si masculin de la Fujiyama la copii III; echipa de kata masculin de la Zanshin la juniori II; echipa de kata masculin Zanshin la juniori I; tandemul mixt de en bu de la Bon Say la copii I; tandemurile masculine de en bu de la Zanshin la juniori II si juniori I; tandemul de en bu mixt de la Fujiyama la juniori II; Stefan Timofte (Zanshin) la kumite individual, juniori I.
Pe locul II s-au situat: Adrian Arustei (Budo) – kata individual, copii III, Alin Agrigoroaie (Fujiyama) – kata individual, copii II, Paun Constandache (Zanshin) – kata individual, juniori III, Lucian Cirlig (Zanshin) – kata individual, juniori II, echipa de kata masculin de la Fujiyama la copii II, Stefan Timofte (Zanshin) la fuku go, juniori I, Florin Pascaru (Zanshin), la fuku go si jiu-ippon, juniori II, echipa de kumite masculin de la Zanshin, la juniori I.
Medalii de bronz au fost obtinute de: Vlad Lazanu (Fujiyama) – kata individual, copii II, Victor Keller (Bon Say) – kata individual, juniori III, echipa de kata feminin de la Zanshin la juniori I, tandemul de en bu masculin de la Zanshin la juniori III, tandemul de en bu mixt de la Zanshin la juniori I, Florin Mihaita (Zanshin), la kumite individual, juniori I.
Competitia, organizata de MTS, Federatia de Karate Traditional si clubul iesean Enpi (presedinte Costel Adascalitei, 2 dan) s-a bucurat de o organizare ireprosabila, apreciata de toata asistenta, inclusiv presedintele executiv al Federatiei de specialitate, sensei Dan Stuparu (6 dan) care a declarat la finele competitiei: "A fost exact asa cum ma asteptam, adica excelent atit din punct de vedere al organizarii cit si al calitatii competitiei. Sintem in grafic si sper ca peste doua saptamini la Europenele de la Porto sa fie atinsa curba maxima. Tot la acea importanta manifestare sper ca cei doi instructori ieseni, Costel Adascalitei si Costel Caliman sa promoveze examenul de arbitri de categoria B ".
Din partea oficialitatilor locale a fost prezent vicepresedintele Consiliului Judetean, Nicolae Ivanciu care si-a rupt o felie din ziua in care aniversa implinirea a 45 de ani pentru a onora invitatia primita. Au contribuit la reusita manifestarii Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Exclusiv Media, AB plus, Molid, IGS, Panther 93, Competrol, Pizza Pazo, Sekap SRL si Fundatia pentru Tineret Iasi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii