La munca, baieti

marți, 15 ianuarie 2002, 00:00
3 MIN
 La munca, baieti

"La multi ani!", "Bafta!", urari de tot felul. Povesti subtiri, nostalgice cu iz de cirnati, sarmalute sau tulburel. In sfirsit, si la fotbal despre sarbatori se vorbeste la timpul trecut!
Cam acesta era peisajul ieri dimineata, la stadionul "Emil Alexandrescu" inainte de aparitia conducatorilor fotbalistilor de la Poli Unirea. Ivirea sefilor a dus, normal, la o prima sedinta pe acest an, timp de jumatate de ora jucatorii avindu-i in vestiar pe presedintele CA, Gheorghe Nichita, managerul Vasile Simionas, antrenorii Kereszy si Paveliuc precum si stafful executiv condus de presedintele Pavel Hodea. Dupa plecarea lui Nichita spre RAJAC, regia pe care o conduce, apar din vestiar cei 20 de fotbalisti ce au raspuns "prezent" la prima intilnire din acest an: Cimpeanu, Mihalache, Dulcianu, Gheban, Bozianu, Petrache, A. Ilie, C. Ilie, D. Munteanu, Sinmartean, Cristea, Dragoi, Tiron, F. Dan, Butnaru, Boghean, Dobrea, Brighiu, Grigore si unica achizitie de pina acum, Chiper de la Telecom. Singurul absent, Medeleanu, a fost invoit datorita unor probleme medicale ale logodnicei sale care este insarcinata. In timp ce "secundul" Gelu Paveliuc coordoneaza cele 50 de minute de alergare care au constituit prima sedinta de pregatire a anului, in vestiar, Simionas, Kereszy si Hodea pun pe hirtie planul de pregatire pina la inceperea campionatului. Punctele cheie ale acestuia reprezinta doua saptamini de antrenamente acasa, un cantonament la Vatra Dornei intre 28 ianuarie si 9 februarie si 10 jocuri de pregatire dupa revenirea de la munte, in cele 4 saptamini ramase pina la reluarea campionatului. In prima perioada, de readaptare la efort, cu exceptia zilei de vineri este prevazuta cite o sedinta de pregatire zilnic iar saptamina viitoare antrenamente combinate cu primele doua amicale, pe 23 si 26 cu echipele locale de divizia C, Telecom si RATC. Simionas a spus ca spera ca in acest interval sa vina la echipa si toti jucatorii care urmeaza a fi transferati. Ajuns la acest capitol, tehnicianul a reafirmat ca nu va semna intelelegerea stabilita cu CA daca nu vor fi adusi 4 jucatori: "Nu sint absurd sa cer neaparat aducerea lui Bolfa cind am auzit ca Bacaul ne cere 60 000 $ pentru el. In cantonament insa am nevoie sa fie prezenti toti jucatorii care vor fi in lotul din retur intre care si citiva noi, peste valoarea celor actuali. Daca nu se va putea realiza acest lucru, nu voi semna nici un contract".
Dupa cum a spus managerul AS Poli Unirea nu este exclus ca in cazul in care transferurile cerute se vor realiza foarte repede sa apara modificarea programului in sensul grabirii plecarii in cantonament. Excpetind jucatorii care se pregatesc deja in Copou (din care ar putea sa mai plece citiva), Gheorghe Nichita a spus ca se incearca aducerea lui Ancuta de la CFR Pascani, a unui virf de la Aerostar Bacau (Pintilie) si a altuia crescut la Faur Bucuresti, Petcu, care a fost recomandat de Matinca si care a marcat pentru Poli intr-un amical disputat cu Telecom dupa terminarea turului. Ultimul a promis ca va fi in Iasi joi, pina atunci fiind posibil sa mai ajunga in Copou si unul dintre atacantii de la Botosani pentru care Iasul trateaza un imprumut.
In afara acestora si a altor nume posibile, Simionas a mentionat ca intentioneaza ca intre cei minimum 24 de fotbalisti care vor merge in cantonament sa se afle si citiva jucatori de perspectiva cum ar fi Sinescu si Cabalau, ambii de la Telecom precum si fratii gemeni Disca de la juniori.
A si fost stabilit un meci amical mai tare, la intoarcerea din cantonament, pe 9 februarie, la Piatra Neamt, cu Ceahlaul. Aproape sigura este si o "dubla" cu Laminorul Roman in perioada 12-16 februarie.
Astazi si miine, lotul iesean va fi impartit in doua, fiecare din jumatati urmind a sari peste un antrenament pentru a efectua vizita medicala. (Ovidiu MINEA)

Comentarii