La omul sarac, nici boii nu trag

marți, 31 octombrie 2000, 00:00
2 MIN
 La omul sarac, nici boii nu trag

Atunci cind o echipa pierde ca urmare a unor goluri primite in ultimul minut al primei reprize si in prelungirile celei de-a doua, pe linga motivele strict fotbalistice (cum ar fi caderea fizica, lipsa de concentrare, s.a.), trebuie sa vorbim si de lipsa de sansa. Asa a patit Poli simbata in meciul cu Farul, gruparea ieseana fiind practic o ilustrare a proverbului "La omul sarac nici boii nu trag".
De altfel, pina si faptul ca spectatorii nu au mai huiduit cu spor la sfirsitul meciului, asa cum au facut-o in ultimul timp, demonstreaza faptul ca, exceptind deznodamintul, iesenii au plecat multumiti din Copou, jocul fiind de un nivel ridicat.
Poli a riscat chiar din start, "4-4-2"-ul folosit in locul prudentului dispozitiv cu trei fundasi centrali dovedindu-se a fi insa o alegere inspirata in privinta eficacitatii si a spectaculozitatii jocului. Si prima repriza a demonstrat din nou ca Poli poate fi superioara oricarei echipe cu pretentii de promovare. Din nefericire pentru gazde o cadere fizica evidenta aparuta dupa minutul 60 (cel mai bun exemplu a fost Gavrilescu), randamentul scazut al ambilor jucatori incercati pe postul de libero, Ilie si Constantin, si "griparea" unor piese de baza ca Andries si Capusa, s-au simtit enorm in fata unui adversar care a demonstrat ca are cel mai rutinat lot din intreaga serie. Au mai aparut si fetele de demon aratate de ingerii Murgu si Cimpeanu, care, dupa momente de inspiratie maxima au avut citeva faze de neatentie totala si victoria care era la mica distanta de Copou a alunecat spre sud-estul tarii. Asa se face ca evolutia ambitioasa a lui Acatrinei, demonstratia de valoare alui Rupedeal, verva si chiar generozitatea in efort a lui Matinca (care a ajuns sa faca chiar si recuperari in preajma careului propriu) sau lipsa de trac a debutantului Cinca sa fie umbrite de rezultatul final al partidei. O vorba si despre schimbari, multi "specialisti" grabindu-se sa dea verdicte fara sa stie motivatia reala a inlocuirilor facute. Astfel, Basascu a intrat in locul lui Cinca in minutul 39 pentru ca ultimul acuza o lovitura serioasa, Ilie a fost schimbat cu Constantin datorita lipsei de inspiratie, iar Matinca trebuia sa fie al treilea jucator inlocuit deoarece chiar el solicitase acest lucru, vedeta gazdelor raminind pina la sfirsit pe gazon doar datorita faptului ca Ionescu a anuntat ca nu mai poate continua jocul. Urrmare a noului esec de pe teren propriu se pare ca nimeni nu va mai avea rabdare cu Poli si se va trece la o restructurare serioasa desi putinii optimisti care au ramas spun ca se pot lua 9 din cele 12 puncte ramase de disputat in acest an, o iernare la -13 in clasamentul adevarului putind intretine sperantele minime de salvare. Oricum, acest lucru este din nou aminat, conducerea actuala stralucind din nou prin absenta in Copou. (Ovidiu MINEA)

Comentarii