La trinta cu campioana

sâmbătă, 01 iunie 2002, 23:00
1 MIN
 La trinta cu campioana

Astazi se disputa ultima etapa in Liga Nationala de rugbi, punctul final al unuia dintre cele mai negre sezoane din istoria acestui sport, din punct de vedere iesean. Nu atit datorita rezultatului, echipa ieseana fiind "crucificata" pe locul opt in clasamentul gruparilor rugbistice din tara, ci datorita drumului sinonim cu golgota pe care a trebuit sa-l parcurga Poli-Agro Romtelecom, in special in retur.
Dupa cum se stie, in toamna, citeva evolutii foarte bune ale iesenilor, un forfait salvator al Grivitei Bucuresti si un egal la Cluj, convenabil pentru ambele parti, au determinat accederea elevilor lui Iulian Iftenie si Bogdan Budisteanu in esalonul de elita. Ceea ce s-a intimplat, insa, in primavara, a fost in total antagonism cu evolutiile anterioare, factori interni si externi concurind la ajungerea echipei iesene intr-un stadiu vecin cu agonia.
Despre rugby, vom avea timp sa mai stam la taclale dupa incheierea Campionatului Mondial de fotbal, centrul de interes al sportului mondial in aceasta perioada. Deocamdata, sa amintim doar ca Poli Agro va juca astazi, cu campioana tarii, Dinamo, intr-un meci cu pronostic "2 solist". Dintotdeauna, romanii au stiut sa astepte "toamna cea bogata". Nu ne ramine decit sa speram ca, odata cu inceperea noului sezon, rugbiul iesean va scapa de saracie. (Nic. G)

Comentarii