Lazar se intoarce

marți, 22 aprilie 2008, 22:08
2 MIN
 Lazar se intoarce

Pentru echipa ieseana de baschet feminin sezonul este aproape de final insa apele nu s-au limpezit complet. Dupa ce in urma cu o luna a iesit un mic scandal inaintea deplasarii de la Cluj si cel sacrificat a fost antrenorul Gabi Mihailescu, care a ramas acasa, se parea ca situatia s-a linistit cita vreme s-a purtat o discutie lamuritoare iar directorul CS Politehnica, Leonid Antohi, a repus caruta pe roate.

Ulterior iesencele au dus sezonul regulat la capat, au facut act de prezenta la… neprezentarea Unirii Dej din primul tur al play-out-ului si pregatirile din ultima perioada vizeaza "tripla" cu Municipal Tirgoviste pentru ocuparea locului noua in clasament. Insa, asa cum s-a intimplat si cu precedenta ocazie, o noua serie de nemultumiri legate de partea financiara au atins vestiarul si cea care a luat o pozitie transanta a fost veterana Aurelia Lazar, care a plecat acasa la Constanta la finele saptaminii trecute. "Mai sint de achitat doar 200 de lei pentru fiecare jucatoare din veniturile pe luna martie. Cu Lazar am vorbit, a avut si ceva probleme medicale, dar va reveni la Iasi pentru meciul cu Tirgoviste.", a spus presedintele Marius Cosoi, incercind sa aplaneze conflictul.

Totusi, in conditiile in care pentru Lazar restanta nu inseamna decit aproximativ 10% din venitul total, pare surprinzatoare decizia luata de jucatoare, chiar daca ea are o experienta usturatoare la buzunar din sezonul trecut, pe cind juca la Tirgoviste. Insa si mai plauzibila pare varianta venita din vestiar conform careia jucatoarele se tem ca, odata incheiat sezonul pe 3 mai, nu-si vor mai primi drepturile pe luna aprilie, varianta care se pare ca le-a fost sugerata de presedinte cu ceva vreme in urma.

Cita vreme protestul initiat de Lazar a tulburat apele iar Fundatia Sportului Iesean a suplimentat de curind finantarea si pentru perioada cit echipa a evoluat in play-out, este de asteptat ca lucrurile sa curga lin pina la final, cind este promisa o analiza serioasa a tot ceea ce a insemnat acest sezon. Pina atunci, Lazar a promis ca revine astazi la Iasi si Politehnica-National va juca vineri, de la ora 11.00, prima partida cu Municipal din finala pentru locurile 9-10. Dupa ce au "testat" in ultima perioada mai multe sali, iesencele se pregatesc de luni la Sala Polivalenta, acolo unde se va desfasura partida

Comentarii