Lucescu – condamnat la victorie

marți, 19 martie 2002, 00:00
2 MIN
 Lucescu – condamnat la victorie

Nu incape nici o indoiala ca, dintre cele patru grupe ale fazei secunde a Ligii Campionilor, cea cu litera B este cea mai echilibrata si numai rezultatele ultimei runde pot hotari cele doua echipe care vor continua drumul spre marele trofeu. Citeva calcule simple pot sustine o asemenea afirmatie. In clasament, conduce Roma cu 7 puncte, urmata de Barcelona (6 p), Galatasaray (5 p) si Liverpool (4 p). Astazi, au loc partidele ultimei etape: Galatasaray – Barcelona si Liverpool – Roma. Sa luam ca reper meciul de la Istanbul si sa vedem ce se poate cistiga.
1. Galatasaray cistiga. Echipa antrenata de Mircea Lucescu poate obtine chiar locul I in grupa daca Liverpool invinge Roma, caz in care englezii vor merge mai departe de pe primul loc. In cazul in care la Liverpool se inregistreaza egalitate, se califica Roma si Galatasaray, dar turcii pot obtine locul I numai daca inving la trei goluri diferenta. In fine, o victorie a italienilor la Liverpool aduce clar locul I Romei, Galata obtinind calificarea de pe locul II.
2. Remiza pe "Ali Sami Yen". Daca Liverpool invinge Roma, ramin trei echipe la egalitate in frunte, rezultatele directe dintre Roma, Barcelona si Liverpool fiind, de asemenea, simetrice. Numai golaverajul direct dintre ele poate decide. Daca englezii cistiga la 1-2 goluri diferenta, Roma cistiga grupa, urmata de Liverpool, daca diferenta este de 3-4 goluri, ordinea se inverseaza, iar in cazul unui scor mai mare, Barcelona poate lua locul romanilor in sferturi. In cazul unui alt rezultat pe "Anfield Road", Roma si Barcelona se califica in aceasta ordine.
3. Barcelona cistiga la Istanbul. Catalanii obtin primul loc in grupa, cea de-a doua calificata fiind decisa la Liverpool, intre echipa locala (daca invinge) si Roma (in cazul oricarui alt rezultat.
Datorita afinitatilor "seculare" care dureaza de citiva ani dintre romani si Galatasaray , pe noi ne intereseaza mai mult echipa antrenata de Lucescu si in care mai joaca, din cind in cind si Radu Niculescu. Observam ca sansele Galatei depind de ea insasi. Daca Lucescu, care l-a umilit pe titratul Capello chiar pe "Olimpico" il invinge si pe obscurul Rexach, Galata merge mai departe. In orice alt caz, chiar si meci nul, este fatal pentru calificarea "Cin Bom Bom".
Tot astazi, se va incheia si grupa A, cu partidele Boavista Porto – Manchester United si Bayern München – FC Nantes. Echipele din Manchester si München, aflate la egalitate in fruntea clasamentului, sint deja calificate, necunoscuta fiind doar ordinea, care va fi stabilita in urma rezultatelor de astazi. In caz de "status quo", favorizata este Manchester United. (Nic. G)

Comentarii