Madjer din Copou

luni, 04 martie 2002, 00:00
3 MIN
 Madjer din Copou

Simbata, ultima zi de meciuri amicale pentru echipele iesene, microbistii au avut de ales intre a urca in Copou, unde pe terenul II Poli a primit vizita divizionarei B, Foresta Falticeni sau a urmari derbiul local dintre AS Telecom si RATC CFR Moldova, de pe "Nena".
In Copou,Poli a inviat din amorteala si a jucat la cote inalte intr-o partida in care sucevenii au incercat sa demonstreze ca greutatile de neinchipuit suportate in ultima perioada nu s-au tradus prin capitularea totala. A rezultat un meci cu dueluri aprige, angajamentul deosebit fiind pigmentat si de unele realizari tehnice iesite din tipare, cum a fost si cea din minutul 21 in urma caruia s-a deschis scorul: Chiper a fost faultat clar in careu, Dragomir a respins sutul lui Dobrea din penalty, mingea a ajuns apoi la Chiper care, aflat cu spatele la poarta, si-a adus aminte de golul algerianului Madjer din finala CCE disputata in 1987 (Porto – Bayern 2-1) si a trimis mingea cu calciiul in plasa, printr-o padure de picioare. Splendid gol!
Acelasi fotbalist a recidivat in minutul 36 finalizind din alunecare o faza colectiva care a curs foarte frumos. Intre timp, oaspetii nu s-au multumit sa se apere, Cimpeanu avind sansa in doua rinduri cind sucevenii au ratat din pozitii ideale, la acest capitol punctind si Florin Dan care nu l-a invins pe Dragomir din pozitie 1 la 1.
Dupa pauza ritmul a mai slabit insa reteta succesului fusese asigurata. Totusi portarul oaspetilor s-a remarcat in alte doua rinduri, la patrunderea lui Dragoi si atunci cind a respins cu greutate, de sub bara, un inselator sut-centrare trimis de Danut Munteanu.
Poli: Cimpeanu – Gheban (’75 Ancuta), Petrache (’75 C. Ilie), A. Ilie, Medeleanu, D. Sinmartean (’60 D. Munteanu) – Cristea (’70 Boghean), Dragoi, F. Dan – Dobrea (’60 Todirenchi), Chiper (’60 Brighiu).
Foresta: Dragomir – Sava (Oniu), Bernard, Cojocaru, Lamba, Gogoasa (Dima), Beldiman, Ciobanu, Gherine (Turliuc), Andries, Amarandei.
Poli va incepe saptamina avind la antrenamente alte doua nume: M. Rus de la Olimpia Satu Mare, sosit simbata dimineata in Iasi si Marta care a promis ca va reveni la Poli, dupa ce si-a incercat norocul o saptamina in Ungaria. Nu este exclusa nici reintoarcerea timisoreanului Dobre, un alt nume vehiculat ca ar veni pe ultima suta de metri la viceliderul C1 fiind Gorga II.
In ceea ce priveste partida dintre Telecom si RATC aceasta a confirmat asteptarile, rivalitatea dintre cele doua echipe facind uitat caracterul de verificare al jocului. Au cistigat "telefonistii" datorita unui gol inscris cu cinci minute inainte de final de Basascu, dupa o faza creata de Sinescu. Telecom: Dobos – Robu, Raileanu, Cordas, Moisii, Marian – Dediu, Tiron, Sinescu – Scrab, Grigore, apoi Pintilie, Miron, Basascu, Lohan.
RATC: Dulcianu – Voicu, P. Dragoi, Vasluianu, Maxim, Luiuz – Catusanu, Agape, Paun – Murgu, Fieraru apoi Pancu, Popescu, Bugeanu. (Ovidiu MINEA)
Autografe pe ghiozdan
Prezent pe iarba verde de acasa, la meciul din Copou, starul rapidist Daniel Pancu a fost solicitat din plin sa dea cu subsemnatul. "Ronaldo din Giulesti" a primit mai multe solicitari neobisnuite in ceea ce priveste locul de acordare a autografelor sale. Unul dintre antrenorii cu care fostul iesean a lucrat la juniori, Marian Moldovan l-a rugat sa-i dea o dedicatie pe adresa care-l instiinta ca a fost numit antrenor secund la nationala de juniori sub 16 ani, pregatita de Gheorghe Cristoloveanu. La rindul sau, fostul sef al galeriei lui Poli, Cristi Cojocaru, a primit o amintire scrisa pe un poster ce troneaza in vestiarul divizionarei D, Citadin, acolo unde fanul iesean joaca. Pancu nu a scapat nici de asaltul copiilor prezenti la meci, cel mai fericit fiind un pusti ce a capatat semnatura idolului sau pe ghiozdanul cu care merge la scoala. Pentru ca meciul sa poata fi reluat, a fost nevoie ca masorul iesenilor, Mihai Tarita sa-i alunge pe pusti, care si-au continuat presingul asupra lui Pancu la sfirsitul partidei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii