Mai greu decit au crezut

miercuri, 18 noiembrie 2009, 23:08
3 MIN
 Mai greu decit au crezut

De partida cu echipa a doua a Sucevei handbalistii ieseni s-au temut tot timpul. Chiar daca in jocul din turul I studentii au facut egal in deplasare in fata unui adversar completat cu jucatori de la formatia de liga nationala, misiunea parea totusi mult mai usoara acum in conditiile in care oaspetii au venit ieri cu sapte titulari si doar o rezerva de portar atita vreme cit Bucovina I avea meci la Odorheiu Secuiesc. Din pacate, momentul n-a fost speculat cum trebuie si Politehnica a tras din greu ca sa se impuna atita vreme cit a facut un joc destul de modest, sub asteptarile antrenorului Costel Schender. "Nici cind am pierdut acasa cu Galatiul n-am jucat asa prost pentru ca atunci ne-am revenit dupa inceputul foarte slab si am fost pe punctul sa rasturnam situatia.", a spus la final tehnicianul echipei care a condus in cea mai mare parte a timpului de joc insa a scapat haturile din mina la mijlocul ambelor reprize, permitind adversarului sa egaleze si chiar sa preia controlul pe tabela. Cu o poarta in care doar Buga a mai avut citeva interventii, gazdele au avut probleme in defensiva pentru ca n-au reusit sa stavileasca actiunile purtate exclusiv central si n-au avut "ac de cojocul" suceveanului Curca, care a marcat din toate pozitiile si a terminat cu un procentaj excelent: 16 goluri din 23 de aruncari. De partea cealalta, chiar daca a marcat 32 de goluri Politehnica s-a chinuit mult in atac in fata unei aparari bine asezate. Patrunderile frontale au fost rare, jocul cu pivotul a fost sarac iar de la distanta Ifrim a incercat iar multe dar a reusit putin, Caciuc fiind jucatorul care a reusit sa iasa in evidenta. Cit despre noii veniti in lot, Dimofte a fost cel mai mult folosit si n-a dezamagit, insa atit el cit si Damian au tradat adesea absenta relatiilor de joc cu coechipierii.

Pentru Politehnica au evoluat: Mitrofan – Velicu (4 goluri), Ifrim (4), Motrevici (5), Iftimi (2), Onuta (2), Caciuc (11, 5 din 7m) apoi Dimofte (2), Buga, Damian (2), I. Burdun, Ciocoiu si Gherciu.

Etapa viitoare (duminica, 29 noiembrie): Universitatea Galati – Politehnica Iasi, Bucovina II Suceava – LPS Piatra Neamt si HC Vaslui – CSM Focsani.

Clasament

1. Galati            7          6          0          1          193-163 12

2. Suceava        7          3          2          2          206-193 8

3. Iasi               7          3          1          3          192-178 7

4. Focsani         7          3          1          3          179-177 7

5. Vaslui           7          1          2          4          164-188 4

6. P. Neamt       7          1          2          4          176-211 4

Comentarii