Meciul cu bucluc

marți, 27 februarie 2007, 21:01
3 MIN
 Meciul cu bucluc

Partida despre care s-a vorbit cel mai mult in aceasta iarna in Copou, "sfertul" de Cupa cu Poli Timisoara, va deveni miine amintire. Astazi, in jurul orei 20, daca nu vor fi prelungiri, vom afla daca toate temerile privind modul in care se va derula meciul au fost intemeiate. Se stie, Iasul a acceptat sa joace in deplasare si nu la Pitesti, asa cum stabilise FRF, pentru a-i obtine la preturi modice pe jucatorii "violetilor" Naidin si Ilie. Gestul a fost condamnat de multa lume, existind chiar suspiciunea ca lucrurile vor merge mai departe si Iasul va face figuratie in Banat. Varianta a fost combatuta cu vehementa in Copou, reprezentanti ai conducerii executive, tehnice si ai jucatorilor sustinind cu tarie ca disputa va fi transata doar pe teren, compromisul pentru asigurarea serviciilor celor doi jucatori oprindu-se la acceptarea locatiei impuse de timisoreni.
In tabara gazdelor, lucrurile sint tulburi. Esecul din campionat cu Rapid a turnat si mai mult gaz peste focul nemultumirilor patronului Marian Iancu, ce a tunat si fulgerat inca din perioada de pregatire asupra antrenorului Alin Artimon si a unor jucatori. De altfel, exista multe voci care afirma ca zilele tehnicianului pe banca "violetilor" sint numarate, dupa partida de campionat cu Dinamo, de la finele saptaminii, urmind a fi inscaunat Ioan Andone. Tocmai pe aceasta stare de incordare precum si pe presiunea ce va aparea mizeaza iesenii in speranta de a-si valorifica sansele. "Faptul ca Timisoara joaca pe teren propriu e un avantaj, dar poate fi si un dezavantaj. Presiunea pe umerii jucatorilor lor, care si asa sint tensionati, va fi cu siguranta mai mare, asa ca acest lucru ar putea sa se transforme intr-un atu al nostru, noi trebuie sa jucam relaxati" a spus presedintele iesenilor, Sorin Boca.

Sansa pentru nou-veniti
Poli a plecat ieri dimineata cu avionul la Timisoara, in cursul dupa amiezii efectuind un antrenament. Antrenorul Ionut Popa se confruna cu probleme importante de lot. Pe linga accidentatii Ciobanu, Cernoch si Saric (ultimul vrea insa cu orice pret sa reintre, sustinind ca se simte bine), oaspetii nu vor putea conta pe ex-timisorenii Naidin si Ilie, ce nu au drept de joc in meciurile directe din campionat si Cupa din acest sezon. Este foarte posibil ca in aceste conditii, dar si tinind cont de faptul ca mai multi jucatori au dezamagit in partida cu Nationalul, sa apara mai multe modificari in formula de start in comparatie cu prima etapa a mini-returului. Astfel, noile achizitii Tarlea si Paruolo ar putea debuta iar lui Silvasan i s-ar putea da sansa de a-si lua revansa fata de Timisoara, echipa ce l-a scos din circuit in ultimele luni.

Formatiile probabile
Timisoara: Popa – Radoi, Mc Kain, Mehmedovic, Izvoranu – Abiodun, Alexa, Plesan, Grigorie – Cristea, Bucur.
Iasi: Branet – Toma, Bernard, Onut, Tarlea – Tincu, Iurisniti, Mijin, Paruolo – Silvasan, Palimaru.
Arbitri: Vasile Bratu (Amara); Dragos Iliescu (Craiova), Dorin Mudura (Oradea). Observatori: Octavian Streng (Oradea) si Alexandru Boc (Bucuresti).
Astazi, se mai disputa sferturile: Pandurii Tirgu Jiu – FC National (Pitesti, orea 14,00) si Rapid – FC Arges (Ploiesti, ora 20,45, in direct pe Antena 1).

Comentarii