Meciul sezonului la rugby

vineri, 30 noiembrie 2007, 22:46
2 MIN
 Meciul sezonului la rugby

Au trecut mai multe etape, cu meciuri fara prea mare interes, fie cistigate, fie pierdute dinainte si am ajuns inaintea singurei partide care conteaza: RCM Timisoara – Poli Agro Unirea, in ultima etapa din prima faza a Diviziei Nationale de rugby.

Acest meci poate fi considerat drept capul de afis al acestei etape, in ciuda faptului ca sint programate partide mult mai "ochioase", cum ar fi Dinamo – Baia Mare si Steaua – Farul (ultimul, aminat pentru 17 decembrie, din cauza meciului international Portugalia – Romania). Sint intilniri de orgoliu, sau pentru cistigarea seriei I sau a II-a, dar, totusi, fara miza practica. Aceasta pentru ca, din cele sase locuri ale play-off-ului, cinci sint ocupate de Dinamo, Baia Mare, Cluj, Steaua si Farul.

Singurul meci care conteaza din aceasta etapa este cel de la Timisoara, care va genera numele celei de-a sasea echipe a elitei: Timisoara sau Iasul? Meciul de pe stadionul RCM a stirnit un interes mare pe Bega, intrucit Timisoara (cindva, campioana nationala), de-abia anul trecut a revenit in primul esalon dupa zece ani si doreste sa continue traditia la un nivel mult mai inalt.

Antrenorul gazdelor, Danut Borzas, crede ca echipa sa este favorita, atit prin prisma scorului strins din Copou (8-6 pentru Iasi), cit si datorita calitatii de gazde, sau al avantajului meciului egal. Insa rugbistii pregatiti de Constantin Verives, Emanuel Mihai si Ioan Iftode sint hotariti sa dea lovitura la Timisoara si lovitura inseamna victorie ieseana, indiferent de bonusul de o parte sau de alta.

In privinta continuarii campionatului, trebuie spus ca faza secunda va incepe imediat, peste o saptamina, atit in grupa I-VI, cit si in VII-XII, faza in care rezultatele directe din prima faza conteaza. 

Comentarii