Meciuri – unul si unul!

sâmbătă, 03 mai 2003, 23:00
3 MIN
 Meciuri – unul si unul!

Oricit ar fi de tentanta iesirea la iarba verde, in aceste zile calduroase de mai, microbistii nu uita ca astazi este etapa in Divizia A, si ce etapa: numai meciuri unul si unul! Rindurile de mai jos cauta sa convinga asupra acestui adevar
* FCM Bacau – FC National (astazi, ora 17,00, TVR 1): Arbitrul iesean Anton Helesteanu va avea o sarcina foarte dificila, intr-un meci care opune doua formatii de valoare si bine motivate. In ciuda afluxului de vedete, formatia lui Sechelariu nu este scutita de emotiile retrogradarii, in timp ce „Zenga Boys” n-au abandonat lupta pentru un loc „european”. In tur, in Cotroceni, bacauanii au smuls o remiza alba.
* Universitatea Craiova – Sportul Studentesc (astazi, ora 18,00): Daca in deplasare oltenii au facut minuni de vijelie in acest retur, cu victorii in Giulesti si Cotroceni, se vede ca banda lui Cirtu are serioase probleme acasa, mai ales cind infrunta formatii amenintate cu retrogradarea. Si cum studentii lui Cezarica Zamfir joaca mai bine pe terenuri straine, decit acasa, credem ca nu va fi o simpla formalitate pentru echipa din Banie. In tur, bucurestenii au cistigat cu 3-1.
* Poli AEK Timisoara – Otelul Galati (astazi, ora 18,00): Un meci al disperarii, ce va fi arbitrat de Sorin Corpodean. Citeva rezultate negative au dus formatia de la Dunare in vecinatatea banatenilor. In plus, s-a dovedit ca elevii lui Orac clacheaza chiar in fata formatiilor codase, cum s-a intimplat la Arad si in Regie. Sa mai spunem ca o victorie banateana este mai valoroasa chiar si decit cele trei puncte acumulate, intrucit in tur, scorul a fost egal, 2-2. Si rezultatele directe, in eventualitatea unei egalitati finale la puncte, reprezinta un criteriu decisiv.
* Ceahlaul Piatra Neamt – FC Brasov (astazi, ora 18,00): Brasovenii n-au mai pierdut un meci de sase etape, iar rezultatele in deplasare din retur sint, pur si simplu, impresionante: victorii in Cotroceni, la Constanta si Galati, si remize in Ghencea si Giulesti. Acum, insa, Lacatus se confrunta cu o serie de suspendari si accidentari, de aceea este greu sa credem ca minunea brasoveana va mai tine si sub Pietricica. In tur, Brasovul a cistigat cu 1-0.
* Astra Ploiesti – UTA (astazi, ora 19,00): Se pare ca UTA este prima victima a sezonului, aradenii avind sanse doar teoretice de a evita retrogradarea, desi credem ca se vor bate ca leii pentru un rezultat pozitiv la Ploiesti. Astra a avut un retur foarte bun si isi poate complica situatia, in cazul unei infringeri.
n Dinamo – Farul Constanta (astazi, ora 20,00): Desi are o serie de jucatori imprumutati de la Dinamo (si, deci, platiti din seifurile „ciinilor”), Farul nu va ceda usor partida din aceasta seara. Si asta deoarece, „marinarii” aflati la cota minus 5, vor fi vizitati de Steaua si Rapid. Sa mai amintim ca Dinamo s-a calificat in semifinalele Cupei, dupa un retur plin de emotii cu echipa din Constanta! Dinamo doreste mult victoria nu numai prin prisma situatiei din clasament, cit si – mai mult – datorita nevoii de pace cu suporterii. In tur, Farul s-a aratat gazda amabila cu „ciinii”, Dinamo cistigind cu 1-0 prin golul lui Danciulescu.
n FC Arges Pitesti – Rapid (miine, ora 17,00, TVR 1): O alta partida cu tais ascutit: invinsa de Steaua, Rapid nu are voie sa faca pasi gresiti, in timp ce FC Arges poate cobori mult in hatisurile clasamentului. Pe faza, i n tribuna oficiala, se va afla si „boss-ul” stelist Gigi Becali, cu sarsanaua plina de bani. In tur, Rapid a fost salvata cu patru minute inainte de final de golul fundasului Vali Maftei.
* Steaua – Gloria Bistrita (miine, ora 21,00, Pro TV): Cind a vrut, Gloria Bistrita a facut zile fripte Stelei, si „radio-sant” informeaza ca acum vrea. A se vedea declaratia portarului Costel „Burebista” Cimpeanu, care a spus ca va lupta, pentru Rapid si finul sau, Dolha, portarul giulestenilor. Cum Steaua joaca fain dar inscrie prin cezariana, surprizele nu sint excluse. (Nic. G)

Comentarii