Miclea – redivivus!

miercuri, 26 septembrie 2007, 22:02
4 MIN
 Miclea – redivivus!

Muresul: L. Moldovan – But, Cires (’51 – Virtic), Dosan, Pisoiu – Vajda, Bunea (’64 – Coman), Baciu, Lintaru – Bitis, Pacurar (’74 – Szemely). Antrenor: Gheorghe Barbu.

Poli: Plesca – Toma, Bernard, Kalai, L. Munteanu – Miclea (’73 – Leucuta), Milea, Tincu (’53 – Bakovic), Paruolo – Cernoch (’58 – Palimaru), Bilba. Antrenor: Ionut Popa.

Cartonase galbene: Virtic (’63), Baciu (’70), Pisoiu (’87) – Kalai (’29), Tincu (’50).

Arbitri: Ovidiu Hategan (Arad); Eduard Dumitrescu (Pitesti), Daniel Demetrescu (Rimnicu Vilcea).

1-0, min. 7: Lintaru, cu un sut de la 19 metri la coltul lung;

1-1, min. 31: centrare Miclea de pe dreapta, reluare cu capul Paruolo, din 10 metri;

2-1, min. 35: Bitis trece cu usurinta printre fundasii centrali ieseni, Plesca respinge sutul deveanului, mingea ajunge la Vajda, care inscrie de la 15 metri;

2-2, min. 47: centrarea lui Cernoch este reluata de Miclea din 6 metri;

2-3, min. 48: sut al lui Miclea din 15 metri, lateral dreapta, la coltul lung.

Sosirea unei echipe de prima liga la Deva a stirnit o emulatie de nedescris, cele 3 000 de locuri ale arenei hunedorene fiind ocupate in totalitate, lucru neintilnit in partidele de campionat, unde cel putin jumatate de tribuna e libera. Dopingul moral venit din rindul asistentei s-a transmis repede pe gazon, in rindul gazdelor, care aveau promise si o consistenta prima de victorie.

Tabloul amintit, coroborat cu o fireasca dorinta de autodepasire a Muresului dar si cu evolutia palida a oaspetilor, a generat un prim act in care diferenta de esalon nu s-a simtit. Poli a aprins un foc de paie prin Cernoch, care a luftat in minutul 3 din pozitie buna, gazdele deschizind peste patru minute scorul.

Moldovenii au echilibrat apoi jocul, lovitura de cap a lui Miclea din 6 metri (min. 25) anuntind egalarea, semnata tot cu capul, de Paruolo. Finalul primei reprize a apartinut insa Muresului, care a profitat din plin de carentele din defensiva oaspetilor. Vajda a dus scorul la 2-1 dupa o actiune generata de Bitis, ultimul irosind apoi doua importante ocazii, in minutele 38 (sut peste poarta din 10 metri) si 41 (sut de la 9 metri respins de Plesca).

Tratamentul la care si-a supus elevii Ionut Popa la pauza a avut efect rapid, iesenii avind o cu totul alta fata in actul doi. Miclea, sters in prima jumatate a partidei, si-a reamintit gustul golului, mijlocasul semnind o "dubla" in doar doua minute. Golurile au avut darul de a tempera elanul echipei de liga a doua, care, avind sansa ratarilor lui Bilba (’55 – pe linga; ’58 – luft), era sa prelungeasca partida cu 30 de minute, in timpul aditional dictat de arbitru, Szemely a sutind  din lovitura libera de la 30 de metri, sut prins de Plesca.

Devenii il vor pe Popa

^ Ionut Popa a fost personajul aflat in centrul atentiei ieri dupa amiaza. "Vino la Deva antrenor. Daca nu, du-te la Arad, vino acasa, lasa Moldova!" i-au strigat spectatorii, multi fotografiindu-se la final, cu tehnicianul iesean, aplaudat la scena deschisa. Acesta a spus insa ca "ramin antrenor la Iasi, chiar daca au aparut unii care ma contesta. Chiar le transmit sa ma injure pe mine, dar sa lase jucatorii in pace". ^ Fostul jucator al Politehnicii, Marius Pacurar, s-a intretinut cu citiva dintre fostii sai coechipieri. Atacantul venit in vara la Deva a purtat ieri, in premiera, banderola de capitan de echipa al Muresului. ^ Multi dintre fotbalistii ieseni au alunecat des in prima repriza, la pauza ei schimbindu-si crampoanele. ^ Poli a plecat spre casa imediat dupa meci. In aceasta dupa amiaza jucatorii vor efectua o refacere, iar de miine, cind se va intra in cantonament, se va pregati meciul cu Pandurii, ce se va disputa duminica. ^ Antrenorul gazdelor nu a venit la conferinta de presa, declaratii despre meci dind directorul tehnic Gheorghe Turlea: "Victoria oaspetilor a fost meritata, ea datorindu-se experientei superioare. Noi ne-am depasit conditia, insa nu am putut sa cistigam decit o repriza. Per total, sintem multumiti de evolutia pe care am avut-o". ^ Ionut Popa: "Citiva dintre jucatorii nostri, carora nu le dau numele, ar trebui sa ia exemplu de la ambitia si daruirea gazdelor. Ca sa-i trezesc, la pauza i-am amenintat ca le diminuez contractele, iar pe unii ca-i dau afara! Evolutia de astazi mi-a confirmat faptul ca am avut dreptate in privinta alcaturii echipei pina acum, jucatorii care au evoluat rar demonstrindu-mi ca nu am gresit ca nu m-am bazat pe ei. Acum, toate gindurile trebuie sa ne fie la meciul cu Pandurii, pe care trebuie sa-l cistigam neaparat".

Poli la DNA?

Informatii furnizate de citeva agentii de stiri sustin ca absolut toate echipele de fotbal care au activat in sezonul trecut in prima liga vor fi supuse unor investigatii ale Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Anuntul vine dupa ce doua persoane importante ale fotbalului romanesc, Gigi Becali, patronul clubului Steaua si Cristi Borcea, presedintele lui Dinamo, au fost chemate la audieri pe tema fotbalului.

Chestionat cu privire la posibilitatea ca Politehnica sa ajunga sub lupa procurorilor anticoruptie, presedintele iesenilor, Sorin Boca, a declarat sec: "Nu am nici o emotie in legatura cu acest subiect!". Ieri, s-a anuntat ca fostul presedinte al clubului Poli AEK Timisoara, Anton Dobos este cercetat de procurorii anti-coruptie.  

Comentarii