Minjii intra in prim plan

miercuri, 19 mai 2004, 23:00
2 MIN
 Minjii intra in prim plan

Dupa ce a promovat si matematic, Poli Unirea Iasi are un final de sezon pe care trebuie sa-l bifeze doar din obligatie. Aceasta stare de fapt a facut ca dupa meciul cu Poiana Cimpina, lista indisponibililor sa se largeasca brusc. Pe linga mai vechii absenti (Arcanu, Tinel Petre, Adrian Ilie, Cristea), reclama indisponibilitati alti 5 (!) jucatori de baza, Bernard, Cercel, Paraschiv, Savu si Pacurar. In plus, Irinel Ionescu, ce a jucat cu nasul rupt ultimele doua meciuri, nu se simte nici el prea bine.
In atare conditii, antrenorul Vasile Simionas, care, in aceasta saptamina, si-a chemat jucatorii la antrenament abia marti, va trebui sa mizeze pe multi jucatori ce au evoluat mai putin in acest retur. Mutarea ar putea fi chiar benefica, daca luam in calcul evolutiile foarte bune ale lui Dragoi ori Croitoru, intrati in ultimele doua runde dupa o lunga perioada de exil. Un alt jucator care abia asteapta sa demonstreze ca a fost pe nedrept marginalizat este Bogdan Chiper, cotat cu putina vreme in urma drept urmasul lui Daniel Pancu. In categoria dornicilor de revansa poate intra un alt minz de rasa al lui Poli, Vintila, ce nu a prins echipa decit arareori in retur. Posibila este si intrarea lui Preda, un fotbalist ce poate intra in Cartea Recordurilor datorita faptului ca a fost transferat in iarna pentru a… nu evolua nici o secunda in 12 etape, timp in care nu a avut nici o accidentare!
Indiferent de numele fotbalistilor ce vor evolua in partidele de la Plopeni ori Medgidia, intre care se interpune cea din Copou, cu Moinestiul, de miercurea viitoare, Poli va avea obligatia sa incerce sa se mobilizeze pentru a-si respecta blazonul.
In alta ordine de idei, se cauta solutii pentru organizarea unei sarbatoriri cu pompa a promovarii, in care suporterii lui Poli sa asiste si la un concert. Variantele luate in calcul pentru data manifestarii sint miercurea viitoare, dupa meciul cu Moinestiul, ori dupa ultima etapa a campionatului, pe 29 mai, locatiile studiate fiind Strandul si Stadionul „Emil Alexandrescu”. Indiferent de decizia finala, este foarte probabil ca in ultima etapa, simbata viitoare, Poli sa trimita la Medgidia echipa a doua. (Ovidiu MINEA)

Comentarii