Miracolul revenirii

miercuri, 17 mai 2006, 23:09
2 MIN
 Miracolul revenirii

Barcelona: Valdes – Oleguer (’71 – Belletti), Marquez, Puyol, van Bronckhorst – Deco, Edmilson (’46 – Iniesta) , van Bommel (’61 – Larsson) – Giuly, Eto’o, Ronaldinho. Antrenor: Frank Rijkaard
Arsenal: Lehmann – Eboué, Touré, Campbell, A. Cole – Pir?s (’18 – Almunya), Gilberto, Fabregas (’74 – Flamini), Hleb (’85 – Reyes) – Ljungberg – Henry. Antrenor: Ars?ne Wenger.
Arbitru: Terje Haugen (Norvegia).
0-1, min. 36: Campbell se inalta si plaseaza cu capul mingea in poarta Barcelonei, in urma unei lovituri libere executate de Henry de pe dreapta.
1-1, min. 77: deschis cu o pasa excelenta de Larsson, Eto’o inscrie pe linga Almunya.
2-1, min. 81: acelasi Larsson l-a gasit pe Belletti, fundasul brazilian marcheaza in coltul careului mic, printre picioarele portarului Arsenalului
Ars?ne Wenger, hirsitul alsacian ce pregateste Arsenalul, a pregatit o surpriza enorma Barcelonei, echipa pe care multi o considerau invingatoare in finala Ligii Campionilor numai incruntindu-se din sprincenele lui Ronaldinho. Cu inchizatorul Gilberto ceva mai avansat si cu Freddy Ljungberg crosetind in spatele lui Henry, Arsenal a pornit ca din pusca, francezul din avanposturi ratind decisiv de doua ori intr-un singur minut: mai intii, singur cu portarul, n-a reusit sa-l invinga din 4 metri, apoi Lehmann a respins periculosul sut al lui Henry. Momentul menit sa incoroneze Barcelona s-a petrecut in min. 18: portarul Lehmann l-a faultat pe Eto’o la marginea careului, mingea a ajuns la Giuly care a trimis-o in poarta, dar Hauge fluierase, indicind eliminarea portarului german al Arsenalului. Mai mult, a urmat o lovitura libera de la marginea careului, pozitie centrala, o bagatela pentru Ronaldinho in fata rezervei de portar Almunia, intrat in locul lui Pir?s. Din fericire pentru tunari, „dintosul” nu nimereste poarta. Insa, paradoxal, echipa electrocutata de minutul 18 este Barcelona. Spaniolii nu se arunca ca inecatii, iar englezilor le convine de minute. Mai mult, Arsenal deschide scorul printr-o faza tipic britanica, desi exista dubii asupra loviturii libere din care Henry a trimis balonul spre capul lui Campbell! Meciul continua intr-un ritm nebunesc, iar bara lui Samuel, din prelungiri, salveaza avantajul pentru Arsenal, la pauza.
Repriza secunda pare a-i fi trezit pe catalani: sa pierzi o finala in superioritate numerica este greu de digerat pentru o echipa de talia Barcelonei. Insa rezerva Almunia tine senzational poarta „tunarilor”, care au timp sa contraatace periculos. Hleb, Ljungberg si (mai ales) Henry se joaca de-a ocaziile si asta ii va costa. Si totusi, minunea revenirii a aparut: nu de la Ronaldinho ci de la batrinul suedez Henrik Larsson, care a pasat decisiv pentru Eto’o si Belletti. care au inscris din doua pozitii simetrice. (GIN)

Comentarii