Misiune dificila

vineri, 10 decembrie 2010, 22:49
2 MIN
 Misiune dificila

Creditata cu sanse infime sa mai prinda un loc in play-off, echipa ieseana de baschet feminin ar trebui sa faca minuni ca sa-si indeplineasca obiectivul iar asta ar insemna obtinerea a minim un succes in ultimele doua partide ramase de disputat din acest an. Misiunea Politehnicii este insa una extrem de dificila pentru ca cele doua runde le aduc studentelor confruntari cu cele mai bune echipe din serie. Daca astazi la Iasi vine liderul Teleorman Alexandria, luni la Craiova se joaca in avans partida cu SCM, pentru ca la finele saptaminii viitoare oltencele fac o deplasare in Grecia pentru o "dubla" care conteaza pentru cupele europene. Neinvinsa pina acum in campionat, echipa teleormaneana vine in Moldova din postura de mare favorita si este greu de crezut ca s-ar putea impiedica in confruntarea cu Politehnica. Meciul tur s-a incheiat cu un succes extrem de clar pentru Teleorman (87-41) chiar daca echipa oaspete a avut scuza ca nu le-a avut in teren pe Alexandra Cutas respectiv ucrainencele Marina Tkacenko si Irina Basalik. Datele problemei nu se schimba prea mult astazi pentru ca in continuare absenta este cea mai buna jucatoare din lot, americanca Danielle Walker, astfel ca Politehnica pleaca cu handicap major in fata unei echipe care si-a pastrat citeva piese de baza din sezonul trecut (Cristina Cutas, Gabriela Rus si Alina Chivu) si a plusat cu Daniela Bucica (ICIM Arad) plus pivotul sirb Nevena Saponjic, aceasta din urma fiind cea mai buna jucatoare a echipei adverse.

Celelalte partide ale penultimei etape

Seria Sud-Est: Galactica Brasov – Sportul Studentesc Bucuresti (in tur, 54-66) si Olimpia Bucuresti – SCM Craiova (53-57). Rapid Bucuresti sta.

Seria Nord-Vest: CSM Oradea – CSM Satu Mare (50-105), CSU Alba Iulia – Bega Timisoara (39-70) si LMK Sf. Gheorghe – ICIM Arad (48-54). U Cluj sta.

Comentarii