Morosenii la control

luni, 28 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Morosenii la control

Astazi, va avea loc testarea antidoping a jucatorilor echipei Universitatea REMIN Baia Mare, conform deciziei Biroului Federal, care a luat in calcul cele doua cazuri de dopaj depistate in rindul jucatorilor baimareni, dupa finala mica a campionatului. Inainte de a ratifica hotaririi Colegiul Director privind retrogradarea echipei din Maramures in esalonul secund (hotarire care ne intereseaza, deoarece, in acest caz, Poli Agro Unirea Iasi ar avea mari sanse de a ramine in prima divizie), federalii doresc sa vada daca dopajul este un fenomen general la Baia Mare. Au fost convocati, la sediul Laboratorului de Control Antidoping din cadrul Institutului National de Cercetare pentru Sport, toti jucatorii care au jucat in acea finala mica cu Farul (pierduta de U. REMIN). Jucatorii care isi pot motiva cu certificat medical o eventuala absenta, vor fi reprogramati pentru data de 5 august.
Rezultatele acestor teste vor fi cunoscute peste o saptamina.
Tot astazi, la sediul FRR, Comisia de Disciplina si Comitetul Director il vor audia pe antrenorul echipei U. REMIN, Ovidiu Sugar, in cadrul unei sedinte comune. Oficialii din rugbiul romanesc vor sa stie citi dintre diriguitorii echipei din Baia Mare stiau de doparea celor doi jucatori. Reamintim ca, in urma acestui caz, vicepresedintele clubului, Dan Danut, a fost suspendat pe viata din activitatea sportiva. (www.rugby.ro)
Foaie verde Cupa Regiunilor
O veste nu prea buna pentru antrenorii echipelor din primele esaloane, este aceea ca FRR tine mortis sa continue experimentul aiuritor cu Cupa Regiunilor, competitie care se doreste a umple golurile din calendarul competitional, generate de participarea nationalei la Cupa Mondiala. Cu alte cuvinte, jucatorii de rugby trebuie sa sustina meciuri in lunga pauza de pina la 1 noiembrie. Foarte frumos, numai ca toti antrenorii ar dori sa-si programeze meciuri amicale pentru a-si omogeniza loturile, nu sa le disipeze prin selectionate de provincii istorice. De altfel, intr-o conferinta de presa organizata mai spre iarna la Iasi, s-a spus clar ca aceasta Cupa a Regiunilor mai mult rau a facut decit bine echipei de pe Agronomia. Oricum, pe 27 septembrie, Moldova si Ardealul si Tara Romaneasca (plus Dobrogea) se vor impinge in confruntari pe care n-am indrazni sa le numim aprige pentru ca ne amintim cum a fost tratarisita aceasta idee de unele cluburi.Pina la 1 noiembrie se va juca si turul si returul, ceea ce inseamna ca echipele de rugby din Romania nu prea vor avea ragaz de partide de verificare. Anul trecut, competitia a fost cistigata de ardeleni, desi echipele din Bucuresti au avut cei mai buni jucatori din campionat. Asta ca sa ne mai dam seama cam ce foaie verde mai inseamna si aceasta competitie. (Nic. G)

Comentarii