N-a fost loc de surpriza

sâmbătă, 10 noiembrie 2007, 00:30
3 MIN
 N-a fost loc de surpriza

Poli-National: Suetina (10 puncte), Causan (21, 4×3), Bordeianu (4), Gavrilescu (3), Lazar apoi Panait (6), Tecoanta (9, 1×3), Ionescu, Cilibiu (2) si Borcila.

Teleormanul: Wideman (15), Hodges (17, 1×3), Cunningham (7, 1×3), Sipos (10), Hood (22) apoi Santa (2), Mihai, Epure si Jojica (3, 1×3).

Precum era de asteptat, echipa ieseana de baschet feminin n-a reusit ieri sa incurce Teleormanul Alexandria, in partida avans care a contat pentru etapa a V-a. Chiar daca matematica pronostica un esec chiar mai serios, la doar 21 de puncte s-a limitat in final diferenta de pe tabela, una oricum linistitoare pentru o echipa oaspete care n-a mai impresionat la fel de tare, fie din cauza oboselii si stresului acumulat fie din cauza faptului ca au tratat cu prea multa lejeritate partida.

Desi au parut ca pot sta in plasa adversarului si la mijlocul sfertului secund au reusit sa mai egaleze inca o data (24-24) iesencele au pierdut contactul imediat dupa pauza si n-au mai avut solutii la indemina sa schimbe soarta intilnirii. Iar totul s-a ruinat in lupta sub panouri, unde americanca Hood si-a "curatat" mai intii zona fortindu-si adversarele directe sa faulteze apoi a rezistat cu patru greseli personale 26 de minute (dintre care doua faulturi ofensive), a zburdat in voie si a devenit principala marcatoare a partidei.

Dintr-un compartiment care a asigurat constanta pina ieri, pivotii au dezamagit crunt pentru ca Lazar n-a marcat nimic, a recuperat putin (doar patru mingi) si a sfirsit eliminata pentru cinci greseli personale din min. 26 pentru ca n-a gasit alte solutii sa se apere la Hood. Desi a parut o solutie salvatoare in primul sfert, Panait s-a ratacit apoi si cele opt recuperari facute n-au valorat nimic atita timp cit a ratat exasperant de sub panou (doar o reusita din 12 incercari).

In fine, Gavrilescu a aratat ca trece printr-o acuta criza de forma, dovada fiind realizarile foarte putine si aruncarile care n-au intilnit nici instalatia din pozitii din care altadata nu ierta. Iar daca in zona extremelor Bordeianu a uitat rapid ca la Oradea a fost cea mai buna ieseanca in vreme ce Tecoanta a parut mai motivata (desi a stricat procentajul general al aruncarilor de la distanta), o mica surpriza a venit din zona fundasilor, compartiment hulit pina acum.

Chiar daca a compensat cele cinci pase decisive cu cinci pase gresite si patrunderile bune cu cele aventuroase, Suetina n-a fost umilita de Wideman in vreme ce Causan a cistigat duelul cu cealalta americanca, Hodges, care n-a prea gasit cheia aruncarilor de la distanta si a trebuit sa se intrebuinteze pentru a scapa de marcajul strins al moldovencei, cea mai buna jucatoare a gazdelor in partida de ieri.

Infrinta intr-o confruntare din care nici nu spera la prea mult, echipa lui Gabi Mihailescu trebuie sa-si caute victorii din alta parte si prima ocazie ar putea sa vina miercuri, cind Politehnica-National joaca restanta cu Rapid Bucuresti, partida programata la Sala Polivalenta, de la ora 17.00.

In cadrul etapei a V-a miercuri s-a jucat partida CET Govora – Rapid Bucuresti (scor 58-48) iar astazi sint programate intilnirile Olimpia Bucuresti – ICIM Arad, Somes Dej – CSM Oradea, U-TCRE Cluj – CSS Sf. Gheorghe si Municipal Tirgoviste – Sportul Studentesc Bucuresti.

Comentarii