Ne-a venit inima la loc

duminică, 02 septembrie 2001, 23:00
2 MIN
 Ne-a venit inima la loc

Intilnind o echipa nou promovata in Capitala, rugbistii ieseni pregatiti de Iulian Iftenie si Bogdan Budisteanu au obtinut o victorie clara, datatoare de sperante pentru mai tirziu, care arata ca, in ciuda modificarilor majore si nefericite aparute in lotul iesean, dracul nu-i chiar atit de negru si Poli Agro Romtelecom poate spera, daca nu la calificarea in play-off-ul elitei, o mentinere in primul esalon, care sa permita reconstructia pentru sezonul viitor a unei echipe de inalt nivel. Infringerea din prima etapa in fata Grivitei a fost urmata, deci, de un succes reconfortant, in fata unui adversar modest, dar ambitios, care a pus multe probleme rugbistilor ieseni. Dupa cum ne-a relatat antrenorul principal Iulian Iftenie, a fost un meci de uzura, in care pachetul de inaintasi a dus greul, iar obiectivul tehnic urmarit, perfectionarea jocului pe atac, a fost realizat in intregime. "Nu putem spune ca adversarul a fost facil, nu spunem ca a fost o mare victorie, ci, pur si simplu, una logica", a spus tehnicianul iesean, ale carui ginduri se indreapta spre meciul din echipa viitoare, cu studentii clujeni, care se dovedesc prin rezultate, "sefii" grupei. Accidentarea lui Cojocaru, unul dintre pionii de baza ai echipei, care a suferit in meciul din Giulesti o disjunctie articulara, creaza probleme pentru meciul de duminica, antrenorii avind ingrata sarcina de a proba improvizatii.
Evolutia superioara a iesenilor si scorul categoric a fost posibila si datorita faptului ca ei au luat piuitul adversarilor inca din start, in min. 4 scorul fiind deja 10-0 pentru Poli, printr-o lovitura de pedeapsa reusita de Mocanu si o incercare a lui Ciobotaru, transformata de acelasi jucator. Au mai urmat doua lovituri de pedeapsa in contul activ al transformeurului iesean, prima repriza incheindu-se cu un eseu transformat de gazde. Dupa pauza, o lovitura de picior cazuta a lui Zaharia si doua eseuri reusite de veteranul Balcan si transformate de Mocanu, au inchis tabela de marcaj la scorul de 33-7.
In celalalt meci al grupei B, pe malul Somesului, "U" Cluj a invins, conform asteptarilor, pe RC Grivita cu 25-9.
Pe ansamblu, rezultatele etapei a II-a a acestei faze, consfintesc superioritatea "careului de asi" ai rugbiului romanesc la ora actuala, format din Dinamo, "U" Cluj, Steaua si Farul. Iata-le: Dinamo Bucuresti – Callatis Mangalia 92-6; Minerul Lupeni – Kirschbaum Sibiu 15-19 (grupa A); Steaua Bucuresti – Stiinta Petrosani 45-23; Precizia Sacele – Rulmentul Birlad 9-14 (grupa C); Farul Constanta – Eldoforest Suceava 53-26, Sportul Studentesc – Remin Baia Mare 6-18 (grupa D). (Nic. G)

Comentarii