Ne-au razbunat ibericii

duminică, 02 iunie 2002, 23:00
3 MIN
 Ne-au razbunat ibericii

Au marcat: Raul (’44), Valeron (’74), Hierro (’87-11m) / Cimirotic (’82)
Spania: Casillas – Puyol, Hierro, Nadal, Juanfran (’82-Romero) – Baraja, Luis Enrique (’74-Helguera), Valeron, De Pedro – Raul, Tristan (’67-Morientes) .
Slovenia: Simeunovic – Milinovic, Galic, Knavs – Novak (’77-Gajser), Ceh, Zahovic (’63-Acimovic), Pavlin, Karic – Rudonja, Osterc (’57-Cimirotic).
Arbitru: Guezas Mohamed (Maroc).
1-0, min. 44: actiune personala a lui Luis Enrique, de care profita Raul cu un sut din careu; 2-1, min. 74: Valeron, dupa o centrare in diagonala a lui De Pedro; 2-1, min. 82: Cimirovic , dupa un contraatac ucigator; 3-1, min. 87: Hierro , din penalty, dupa un fault in careu al lui Gajser, la Morientes.
Probabil ca nici o alta partida din acest debut de turneu final n-a suscitat atit interes in rindul romanilor, si asta nu pentru ca partida in sine se anunta ca un mare derby, ci pentru ca multi si-au dorit sa vada cum le-ar fi stat alor nostri in compania spaniolilor. Si pina la urma, daca s-a simtit nevoia de razbunare simbolica, ea a venit din partea ibericilor, care au inlaturat astfel norocul proverbial al lui Katanec. Realistic vorbind, slovenii s-au tinut insa destul de tare in costa favoritei si acest lucru s-a vazut mai ales in prima repriza, pe contraatac, acolo unde Rudonja a reusit sa ridice adesea probleme defensivei lui Hierro. Ibericii nu s-au speriat prea tare, au continuat sa mentina o posesie prelungita, sa construiasca atent si Camacho se poate felicita pentru alegerea lui De Pedro pe flancul sting al atacului. Si daca Spania mergea la pauza in avantaj, in extremis, pe mina cuplului Enrigue – Raul, presiunea pentru desprindere a crescut in partea a doua. De Pedro, Morientes, Raul si Valeron cauta mai des "un-doi"-urile, aglomerata aparare slovena scirtie din ce in ce mai mult si pina la urma Valeron este cel care creste diferenta. Cartile erau facute si Hierro punea punctul pe i spre final, chiar daca Cimirovic, fostul coleg a lui Gica Popescu la Lecce, mai daduse la un moment dat ceva sperante intr-un meci nul. (L.M.)
Paraguay – Africa de Sud 2-2 (1-0), la Pusan
Paraguay: Tavarelli – Arce, Gamara, Ayala, Caceres, Caniza – Struway (’86 – Franco), Acuña, Alvarenga (’65 – Gavilan) – Santa Cruz, Campos (’71 – Morinigo).
Africa de Sud: Arendse – Nzama, A. Mokoena, Radebe, Issa (’47 – Mukasi), Carnell – T. Mokoena, Sibaya, Zuma, Fortune – McCarthy (’75 – Koumantarakis).
A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).
1-0, min. 39: Santa Cruz, reluare cu capul a unei lovituri libere executata de Arce; 2-0, min. 55 : Arce , din lovitura libera, cu bolta de la 22 m; 2-1, min. 63: Struway a deviat in proprie poarta un sut al lui T. Mokoena; 2-2, min. 90: Fortune , dintr-un penalty foarte discutabil, acordat la o interventie a portarului Tavarelli.
Acum, in epoca fotbalului total, a grefa un sistem de joc italian pe o echipa sud-americana s-a dovedit o experienta nu prea fericita. Cesare Maldini a fost insa foarte aproape de succes, dar victoria care parea sa se concureze in min. 55 a fost rodul unor faze fixe, la care mesterul s-a dovedit a fi fundasul dreapta Arce. Multumit cu rezultatul de 2-0, Maldini a gindit in spiritul propriei sale natiuni, baricadindu-se in propria jumatate de teren. Numai ca fundasii paraguayeni nu s-au dovedit adevarati italieni, astfel incit o eroare de aparare si un penalti prea usor acordat au decis o nesperata remiza pentru "Bafana-Bafana". Doua puncte pierdute nemeritat de jucatorii sud-americani, la capatul unui joc in care actiunile spectaculoase s-au dovedit extrem de rare. "De fapt, nu sint dezamagit de rezultat, desi eram ferm convins ca vom cistiga", a spus antrenorul Cesare Maldini, incercind sa-si ascunda regretul determinat de propriul esec tactic. Sa mai spunem ca paraguayenii ar fi putut avea un penalti chiar in primul minut, cind Roque Santa Cruz a fost agatat in careu de portarul Arendse, dar arbitrul o fi considerat, pesemne, ca e prea devreme pentru decizii majore! (GIN)

Comentarii