Norvegia – o meritata medalie de bronz

luni, 01 iunie 1998, 23:00
2 MIN
 Norvegia – o meritata medalie de bronz

Partida dintre Norvegia si Olanda s-a incheiat cu o meritata victorie a fotbalistilor nordici, care copie cu exactitate stilul de joc, bazat pe aparare in linie, al antrenorului primei reprezentative, Eigil Olsen. Pe linga toate pacatele, in tabara olandeza a bintuit o gripa, trei jucatori fiind indisponibili (Willems, Paauwe si Bruggink – ultimul, accidentat in semifinala a si plecat acasa), alti doi fiind introdusi la risc, pe final (Melchiot si Wooters). Fata de apararea bine grupata a norvegienilor, vedetele Makaay si Musampa au parut simpli anonimi, iar defensiva olandeza a fost depasita cu regularitate de contraatacurile taioase ale adversarilor. Din asemenea actiuni pe doua bilbe ale apararii adverse au cazut cele doua goluri norvegiene, marcate, in minutele 16 si 75, de Steffen Iversen. Dupa cum a remarcat antrenorul invingatorilor, Niels Johan Semb, desi partida a fost dominata, ca posesie a balonului, de olandezi, raportul ocaziilor clare de gol (12-2) este destul de elocvent. Desi a considerat victoria "vikingilor" ca fiind meritata, tehnicianul olandez Hans Dorjee a fost primul antrenorul de la aceasta competitie care a comentat negativ arbitrajul, spunind ca primul gol a fost inscris dintr-un ofsaid de 50 m! Fara comentarii, pentru cei care au vizionat partida.
In ceea ce priveste Olanda, se vadeste clar ca, mai ales, intr-un campionat de tineret, numarul vedetelor nu inseamna nimic. Golgeterii competitiei au fost norvegianul Steffen Iversen si spaniolul Ivan Perez, ambii cu cite 3 goluri. Premierea jucatorilor a fost facuta de secretarul general al UEFA, Gerhard Aigner, si de presedintele Comisiei Campionatului European "Under 21", Mario Lefkaritis.
Clasamentul final al C.E. under 21 este urmatorul: 1. Spania, 2. Grecia, 3. Norvegia, 4. Olanda, 5. Germania, 6. Suedia, 7. Rusia, 8. Romania. (GIN)

Comentarii