O afacere in trei?

luni, 04 octombrie 2010, 22:22
3 MIN
 O afacere in trei?

Imediat cum s-a aflat ca noua Politehnica va activa in seria Vest a ligii secunde, antrenorul Ionut Popa a spus ca principalele favorite la promovare vor fi Petrolul Ploiesti si CS Mioveni. Dupa o cincime din campionat, timp in care, in afara de disputarea celor 48 de partide programate, s-au adunat informatii din curtile celor 16 echipe din serie, pronosticurile tehnicianului se dovedesc a fi fost corecte. Cele doua echipe amintite s-au instalat pe locurile care, la final, dau viza pentru elita fotbalului romanesc, ambele dovedind din plin ca-si doresc cu adevarat promovarea si ca s-au pregatit din toate punctele de vedere pentru a-si atinge obiectivul. Daca facem abstractie de retragerea Minerului Lupeni, "gazarii" se afla acum la sapte puncte in fata Iasului iar argesenii la sase, CSMU Politehnica platind tribut formarii extrem de tirzii a echipei si ratarii perioadei de pregatire precompetitionala.

Chiar daca, tinind cont de numarul etapelor scurse, diferenta pare mare, aceasta nu este deloc de nesurmontat intr-un campionat lung, in care surprizele pot aparea de unde nu te astepti, dovada fiind si esecul de duminica al Petrolului la Slatina. Pentru a putea conta insa in lupta pentru promovare, Poli, care si asa a pierdut mult timp, trebuie sa se miste repede macar acum, la o saptamina dupa ce s-a anuntat ca a fost luata la piept de un om de afaceri potent, Ionut Negoita, interval in care nu s-a intimplat nimic spectaculos. Intarirea atacului, mereu aminata, transferarea unui portar cu experienta, ridicarea organizarii clubului, cu tot ce presupune acest lucru, la un nivel corespunzator cu obiectivul sint lucruri care trebuie rezolvate rapid pentru ca ecartul fata de Ploiesti si Mioveni sa nu se mareasca si sa ajunga la un nivel irecuperabil.

In ceea ce priveste outsiderele, acestea nu par a fi foarte periculoase pe termen lung. Daca UTA si Alba Iulia nu-si rezolva problemele financiare, singurul semn de intrebare poate veni dinspre Sibiu. Vointa a plecat foarte bine in campionat, urcarea pe podium a unei echipe nou-promovate fiind o performanta. In rest, chiar daca au impiedicat Iasul, ACU Arad, FC Bihor ori ALRO Slatina nu par a avea forta de a-si depasi statutul de echipe bunisoare de esalon doi, din Arges a ramas doar numele iar intarirea vilcenilor din ultima perioada nu poate genera schimbari atit de radicale incit actuala "lanterna" sa incerce sa bata spre virful clasamentului.

Tragind linie, daca va ajunge la o pozitie care sa-i permita sa intre cu argumente solide in ecuatia promovarii, iar lucrurile nu se vor schimba peste noapte la celelalte echipe, CSMU Politehnica se va bate pentru a urca in Liga I cu Petrolul si CS Mioveni.

Sichitiu: "Vin cu doi atacanti!"

Presedintele CSMU Politehnica, Grigore Sichitiu, a anuntat aseara ca, in cursul zilei de astazi, va aduce doi atacanti in Copou, acestia urmind a fi testati de antrenorul Ionut Popa. Seful executivului iesean nu a vrut sa desconspire decit identitatea unuia dintre fotbalisti, israelianul Shlomi Adrei, despre care "Ziarul de Iasi" v-a informat in numarul de ieri. Surse din cadrul clubului sustin ca al doilea virf care este vizat sa fie adus la Iasi este Youssouf Kamara, ivorianul de 29 de ani care a ajuns in Romania in 2008, el evoluind la FC Arges si Pandurii Tirgu Jiu

Comentarii