O luna pe muchie de cutit

marți, 01 mai 2012, 21:42
2 MIN
 O luna pe muchie de cutit

Cu o luna inainte de finalul Ligii a II-a de fotbal, lupta pentru ocuparea celor doua locuri care asigura promovarea din seria I este extrem de incinsa. Rezultatele inregistrate in ultima runda plaseaza Iasul intr-o postura ceva mai confortabila: CSMS are posibilitatea de a egala pe Delta si Viitorul (situatie care avantajeaza trupa lui Ionut Popa, care are rezultate directe mai bune cu ambele contracandidate la promovare) intr-o singura runda, pentru acest lucru fiind suficient, in afara unei victorii iesene, un esec al tulcenilor sau o remiza a constantenilor.

Programul finalului de sezon genereaza insa cute adinci pe fruntile oficialilor CSMS. La prima vedere, Iasul are cel mai dificil program dintre cele trei formatii situate la virful ierarhiei: deplasari la incomodele Astra II si Dunarea Galati si jocuri acasa cu echipe care au cochetat cu ideea promovarii: Botosani, Navodari si Farul. Nici Viitorul nu sta prea linistita, trupa lui Hagi iesind la Braila si Astra II si primindu-le la Ovidiu, in afara resemnatei CS Otopeni, pe Botosani si Sageata. Teoretic, mai confortabil sta Tulcea, care iese la Galati si pe terenul modestei Dinamo II si, dintre cele trei jocuri programate acasa, are unul, cu Buzaul, usor din punct de vedere al "hirtiei".

Pe linga inspiratie, sansa, nivel de exprimare fizic si forta mentala, foarte important pe acest final de sezon, care programeaza sase etape intr-o luna!, pot deveni si "simpatiile" dintre echipe. De pilda, "vocea stadionului" afirma ca Astra II va fi trup si suflet linga Tulcea, un important oficial al echipei care joaca in Giurgiu, Petre Buduru, fiind finul antrenorului Deltei, Constantin Gache; apoi, Sageata, unde Gache a fost antrenor, si-ar dori promovarea echipelor dobrogene in timp ce Braila a promis, prin vocea antrenorului Viorel Ion, ca va lupta si pentru Iasi in jocurile cu echipele din sud-est. Foarte importanta va fi si calitatea arbitrajelor, capitol la care Viitorul si Delta sint, pina acum, intr-un net avantaj fata de CSMS. Cele trei cluburi aflate in concurenta sint la egalitate la un singur capitol, fiecare urmind a cistiga un meci in deplasare la masa verde.

Tragind linie, o ecuatie complexa, in care surprizele pot sa dea peste cap teoria.

Cu cine mai au de jucat primele trei clasate

Delta Tulcea (46 puncte): Dunarea Galati (d); Farul Constanta (a); Dinamo II (d), CF Braila (a); Gloria Buzau (a); FC Snagov (3-0; d).

Viitorul Constanta (45 puncte): CF Braila (d); CS Otopeni (a); Astra II (d); FC Botosani (a); Victoria Branesti (3-0; d); Sageata Navodari (a).

CSMS Iasi (43 puncte): Astra II (d); FC Botosani (a); Victoria Branesti (3-0; d); Sageata Navodari (a); Dunarea Galati (d); Farul Constanta (a).

Comentarii