O noua zi decisiva pentru fotbalul iesean

duminică, 16 iulie 2000, 23:00
2 MIN
 O noua zi decisiva pentru fotbalul iesean

O initiativa care a mai fost incercata in trecut va fi repetata astazi: reprezentantii mai multor societati comerciale au fost invitati de sefii Consiliul Judetean, ai Primariei si ai FCM Poli Iasi astazi, la ora 17.00, la Sala Galbena a Prefecturii, pentru a pune umarul in sprijinirea formatiei-fanion a judetului. Singurul club iesean care nu primeste nici o alocatie bugetara de la centru si care traieste exclusiv din banii produsi pe plan local a ajuns din nou in pragul colapsului financiar. Strangulata de datorii fata de furnizori (telefonul a fost taiat, gazul se poate intrerupe dintr-un moment in altul), cu o multime de jucatori gajati (la ora actuala, doar 7 jucatori, cu sanse minime de a fi valorificati, mai apartin clubului!) de persoanele fizice care au imprumutat gruparea din Copou cu diferite sume de bani, cu datorii fata de fotbalisti inca din sezonul trecut, fara cantina si loc de cantonament (ambele pierdute in instanta, prima fiind si darimata), jucind pe un stadion care arata de parca ar fi facut razboiul, Poli pare a arata ca o corabie care nu mai pridideste sa astupe gaurile care apar imediat ce in alt locse fac unele cirpeli.
Dupa unele calcule estimative facute de actuala conducere, bugetul necesar pentru mentinerea in liga secunda in dificilul sezon care bate la usa (vor retrograda 6 din cele 18 echipe care se vor alinia la start) este cifrat undeva in jurul valorii de 4 miliarde de lei; suma pe care se poate conta sigur este de 2 miliarde, bani care vor veni de la SC Iasi XXI si din taxa pentru sport stabilita de Consiliul Local. Despre sansa de a face rost de celelalte 2 miliarde, la ora actuala nu s-a stabilit nimic concret desi citeva solutii se intrezaresc, dupa cum a spus presedintele demisionar al lui Poli, Costel Radeanu: "Un oras ca Iasul poate face rost lejer de fondurile necesare unei echipe de A care ar aduce mai mult decit imagine. Imi pare rau ca datorita timpului scurt nu am reusit sa distribui mai multe invitatii insa cei care nu au primit nici o hirtie oficiala si doresc sa sprijine fotbalul sint asteptati cu mare placere. Speranta cu care merg la aceasta intilnire este legata si de reorganizarea Consiliului de Administratie al clubului care exista doar pe hirtie la aceasta ora".
Ramine de vazut cu ce rezultate se va solda intrunirea de astazi, inaintea careia mai trebuie amintite si cuvintele spuse de actualul antrenor, Leonida Nedelcu, la instalarea pe banca tehnica: "Daca se va asigura o stabilitate financiara minima, Poli nu numai ca nu va avea probleme cu mentinerea in B, ci va trage la promovare". (Ovidiu MINEA)

Comentarii