O zi pina la meciul cu Rusia

vineri, 16 martie 2001, 00:00
3 MIN
 O zi pina la meciul cu Rusia

La Hotelul ISJ, unde delegatia rugbistilor romani a fost cazata, staff-ul tehnic al nationalei, format din Theodor Radulescu – antrenor federal, Mircea Paraschiv – antrenor principal si Constantin Vlad – antrenor secund, au raspuns intrebarile reprezentantilor mass-media ieseana privind la partida de duminica, din cadrul Cupei Europei pe Natiuni, cu reprezentativa Rusiei. Nota generala este optimista, confirmata si de Mitu, capitanul tricolorilor, care a explicat faptul ca jucatorii sint motivati, ei intrind deja in febra partidei ce se va desfasura incepind cu orele 13.00, pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Copou. Singura problema de sanatate o ridica Socol, recuperabil totusi pina la ora meciului. " Sintem multumiti de modul cum am fost primiti la Iasi si de conditiile oferite. Gazdele s-au straduit mult, s-au implicat pentru ca jucatorii sa fie multumiti", a spus Mircea Paraschiv, care spera ca publicul sa-i sustina pe jucatori, iesenii fiind buni cunoscatori ai acestei discipline sportive, mai ales ca au o echipa, Poli-Agro ROMTELECOM, de valoare. Referitor la "Cupa Europei", antrenorii au mentionat faptul ca este o competitie de amploare, evolutia tricolorilor in partidele disputate pina acum fiind foarte buna. Este normal daca tinem cont de faptul ca 11 jucatori (Popescu, Manta, Corodeanu,
Mitu, Brezoianu, Ciolacu, Solomie, Gontineac, Dima, Socol, Tonita), evolueaza in Franta, un campionat care nu mai are nevoie de prezentare. Dupa ce a trecut de Portugalia si Spania in deplasare si de Olanda la Constanta, in afara partidei cu Rusia tricolorii mai au de disputat un singur meci, cel cu Georgia. Apoi, pe 2 iunie va urma un meci test cu Irlanda. Daca cistiga primul loc in Cupa Europei si face o figura frumoasa in partida cu britanicii, romanii se pot gindi la o calificare la Cupa Mondiala din 2003. "Pe linga faptul ca sintem implicati din punct de vedere tehnic, incercam sa rezolvam si doleantele jucatorilor, ca ei sa fie multumiti. Ne gindim la o sustinere materiala. Oricum, FRR a stabilit ca prima pentru clasarea pe primul loc 1000 de dolari, insa suma ar putea fi suplimentata cu inca 500 de dolari, daca se poate chiar si cu mai mult ", a mentionat Mircea Paraschiv. Mai ales ca ieri, la Bucuresti, FRR a semnat un contract de sponsorizare cu BRD, ce va deveni sponsor oficial al echipelor nationale de rugby. Referitor la echipamentul de joc, acesta a venit deja din Anglia, firma Gilbert asigurind si mingea de joc. Simbata la orele 10.00, tricolorii vor efectua ultimul antrenament, cel oficial, pe terenul din Copou, sedintele de pregatire anterioare, cite doua pe zi, fiind facute pe stadionul "Nena". Precedentul meci international de rugby gazduit la Iasi s-a disputat acum aproape 20 de ani, tot cu selectionata Rusiei, din echipa Romaniei facind parte si cinci ieseni, Petru Petrisor, Zaharia Vasluianu, Mircea Leuciuc, Laurentiu Constantin si Dumitru Coliba, ultimul inca in activitate la Poli-Agro ROMTELECOM Iasi.
Cinsprezecele probabil al Romaniei ar putea fi urmatorul: Dima, Balan, Popescu, Tonita, Dragomir, Manta, Chiriac (Iacob), Corodeanu, Mitu, Ciolacu, Solomie, Gontineac, Oprea, Ghioc, Brezoianu. Pentru ca FRR a alocat o suma insuficenta pentru cantonamentul sustinut de nationala Romaniei la Iasi, multi iubitori locali ai rugbiului, solicitati de Victor Codreanu, presedintele sectiei de rugby Poli-Agro ROMTELECOM, au contribuit la buna desfasurare a actiunii. Printre sponsori, mentionam pe ROMTELECOM Iasi (director Alexandru Gagea), Iulius Mall (Iulian Dascalu), Casa Onix (Constantin Soranescu), SC Agroindustriala Bucium (Sandu Eugen), SC Aquamold Trading SRL Iasi (Corin Teodoriu), Discoteca Rosu si Negru (Mihai Copcea), Domo (Traian Morariu), GVG (Valeria Solomia), XSG (Dan Codreanu), Izoterm (Veleriu Viscu), Instalatorul (Dumitru Miron), Crescento (Grigore Vasilica), Prodalex (Mihai Alexa), Holicov (Mihai Holicov), Pangran (Doru Sistoc), Ferma Piscicola Podul Iloaie (Gheorghe Norel).
(Leonard CANANAU)

Comentarii