Patimile apostolului Pavel

sâmbătă, 07 februarie 2004, 00:00
3 MIN
 Patimile apostolului Pavel

Cu mari sperante pentru noi, a inceput, ieri, intilnirea de Cupa Davis, dintre Romania si Elvetia. Sperante determinate de ideea ca, dupa vreo ora si jumatate, Andrei Pavel va incheia repede socotelile cu al doilea jucator elvetian (Michel Kratochvill), pentru a nu acumula oboseala inaintea partidei de dublu, considerata decisiva. Asa cum a inceput, meciul parea o formalitate pentru Andrei: 6-3, 6-4 dupa 75 de minute de joc, in care Pavel a deschis ambele seturi si l-a inchis pe cel de-al doilea cu break-uri. Din setul al treilea a inceput calvarul pentru jucator roman. Dorind sa joace economic, Andrei ataca rar si numai de pe fundul terenului, permitindu-i elvetianului sa-l macine, conform unei tactici, probabil, dictate de capitanul nejucator al oaspetilor, Marc Rosset. Asa se face ca Michel a reusit trei break-uri, la 1-1, 3-3 si 5-5. Si daca primul a fost anihilat imediat (re-break la zero!), al doilea, la fel, dar mai greu, la 5-6 nu s-a mai putut. Kratochvill a cistigat setul trei cu 7-5, dupa trei sferturi de ora. Al patrulea set a fost si mai chinuitor pentru Pavel: servicii cistigate anevoios, un break al adversarului la 1-2 este anihilat norocos, iar la 3-3, evolutia lamentabila a lui Andrei este salvata doar de citeva servicii exceptionale. Dupa acest game cistigat dupa sapte minute, Kratochvill isi face fara probleme serviciul, scorul devenind 4-4. Din fericire, Andrei reuseste sa scape de retururile precise ale lui Kratochvill si duce meciul la 5-4. Nimeni nu mai spera ca urmatorul joc va fi si ultimul, desi prima minge a fost cistigata de Pavel. Insa elvetianul, face 30-15, datorita indeciziilor romanului. Si totusi, o minge norocoasa si doua retururi exceptionale au incheiat calvarul. Andrei Pavel l-a invins cu 6-4, 6-3, 5-7, 6-4 pe Michel Kratochvill, dupa doua ore si 56 de minute de joc. Pavel a reusit in aceasta partida 17 asi, in timp ce adversarul sau a servit numai trei.
In cel de-al doilea meci, Victor Hanescu a evoluat curajos in partida cu asul mondial Roger Federer, a facut tot ce-a putut, dar n-a putut evita infringerea intr-un meci in care Federer si-a aratat, progresiv, superioritatea: primul set la tie-break, 7-6 (4), in 47 de minute, al doilea, 6-3 (37 min.), al treilea, 6-1 (22 minute).
Astazi, de la ora 15,00, are loc partida de dublu, intre perechile Andrei Pavel & Gabriel Trifu si Roger Federer &Yves Allegro, transmisa in direct, pe TVR 1.
„M-am scos cu serviciile”
Andrei Pavel a declarat ca victoria obtinuta in fata jucatorului elvetian Michel Kratochvil, in primul meci din cadrul intilnirii de Cupa Davis, se datoreaza experientei. „Mi-am facut singur viata grea in setul al treilea, cind am lasat-o mai moale. Kratochvil a inceput sa joace din ce in ce mai bine, isi gasise tactica impotriva mea si mi-a facut probleme. Am incercat sa schimb ceva, dar nu mi-a mai reusit ca in primele doua seturi. Am invins datorita experientei”, a declarat Pavel. Jucatorul roman a precizat ca nu i-a fost frica de o eventuala infringere in acest meci si a adaugat ca era pregatit sa joace cinci seturi. „Am servit foarte bine, pot spune ca serviciul m-a scos de multe ori din dificultate. Totusi, nu sint multumit de jocul meu. Astazi am avut emotii, dar promit ca miine, la dublu, voi fi mai agresiv. Una peste alta, a fost un antrenament ceva mai lung”, a precizat Pavel.
Kratochvil a declarat ca a incercat sa faca?tot posibilul pentru a-si ajuta echipa. „Pina in setul trei nu mi-a iesit nimic. Am?cistigat setul trei si am crezut ca pot reveni, dar nu a fost posibil. Mi-am dorit foarte mult sa cistig astazi, dar in tenis nu este intotdeauna suficient sa vrei. Nu a fost indeajuns sa-mi doresc victoria. Sper sa cistig duminica si sa-mi ajut echipa”, a spus Kratochvil. (Nic. G)

Comentarii