Patru vin, patru pleaca

joi, 20 septembrie 2001, 23:00
2 MIN
 Patru vin, patru pleaca

In vederea partidei de simbata cu RATC CFR Moldova Iasi antrenorii AS Poli Unirea, Adrian Kereszy si Gelu Paveliuc vor putea conta pe patru jucatori care nu au evoluat pina acum nici un minut in acest sezon la echipa ieseana. Este vorba de Florin Dan, Catalin Sinmartean (ambii apartinind de Gloria Bistrita), Catalin Stamate, ce apartinea de FCM Bacau dar care a jucat in startul sezonului la FC Onesti, precum si portarul Bogdan Mihalache care a revenit la echipa si a intrat in "legalitate", carnetul sau de legitimare purtind acum viza Poli Unirea in loc de FCM Poli. Primii trei au avut nevoie de obtinerea statutului de jucator liber pentru a fi legitimati, lucru petrecut in cursul dupa amiezii de miercuri.
A continuat in schimb si fluxul de plecari din Copou. Dupa ce Condurache a fost luat cu mai putin de o saptamina inainte de inceperea campionatului de la Telecom, lasind un mare gol in aceasta echipa, jucatorul a fost cedat acum Unirii Negresti, o contracandidata a "telefonistilor" care au ca obiectiv evitarea retrogradarii. Mutarea pare inexplicabila si prin prisma faptului ca jucatorul a fost folosit foarte putin la Poli, iar infringerea de la Crucea din prima etapa a fost pusa la acea vreme si pe seama faptului ca mijlocasul amintit nu a putut fi folosit datorita uitarii legitimatiei lui la Iasi. In aceste conditii intrebarea "Daca nu a fost nevoie de Condurache de ce a mai fost luat de la Telecom?"devine fireasca si in acelasi timp retorica.
Ieri, AS Telecom a fost "imblinzita" de trei cedari facute de Poli, Cotan, Manole si Pietrariu fiind oferiti asa zisului "satelit" al gruparii din Copou. Si aici pot aparea note surprinzatoare de vreme ce Cotan, titular in partida cu Rafinaria Darmanesti, nu a mai fost folosit apoi nici un minut iar lui Pietrariu si Manole nu li s-a oferit nici o sansa sa-si probeze valoarea intr-un meci oficial. In plus, ultimul, care a trecut peste perioada in care a fost accidentat, era unul dintre putinii atacanti pe care conta Poli, compartiment considerat a fi in mare suferinta in Copou chiar de Vasile Simionas (membrul CA care supervizeaza pregatirile lui Poli) si care nu a fost intarit prin transferurile facute in aceasta saptamina; acestea au adus in Copou doi fundasi laterali, Sinmartean (ce joaca pe acelasi post cu capitanul echipei, Danut Munteanu!) si Stamate si un mijlocas, Dan.
Ca decizia a fost luata intempestiv poate fi sugerata si de faptul ca jucatorii amintiti au fost anuntati ca nu mai incap la Poli atunci cind vroiau sa se dezechipeze pentru antrenamentul de dimineata (!), iar conducatorii Telecomului au trebuit sa faca o adevarata cursa pentru a putea opera legitimarile, la ora prinzului abia plecindu-se spre Bucuresti, acolo unde ora limita de oficializare a transferurilor era 17.00! (Ovidiu MINEA)

Comentarii