Penicilina poate prinde un loc de cupe europene

joi, 15 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Penicilina poate prinde un loc de cupe europene

feminin
Dupa emotiile pricinuite de ultimele etape ale programului regulat in Divizia A feminina, cind sincopa din fata Universitatii Cluj era sa le scoata din cursa pentru prima grupa valorica, miine voleibalistele iesence pornesc la un nou drum, cel al turneelor finale. Primul dintre ele va fi gazduit, de simbata si pina miercuri, de orasul Bacau, in organizarea echipei locale Universitatea, iar cel de-al doilea va avea loc intre 28 aprilie si 2 mai pe teren neutru, la Ploiesti. Penicilina se afla in acest moment pe locul al cincilea in clasament (va reamintim ca se tine in continuare cont de toate rezultatele inregistrate pina acum), pozitie care poate fi imbunatatita, tinind cont ca intre echipele situate intre locurile III si VI este diferenta de numai un punct. E clar ca lupta pentru titlu se va da intre Rapid si Universitatea Bacau, echipe care s-au distantat in fruntea clasamentului, celelalte patru formatii din grupa 1-6 urmind sa lupte pentru locurile trei si patru, care vor da dreptul la participarea in Cupa Confederatiei Europene.
Privind inapoi, ar fi interesant sa ne amintim ca la inceputul campionatului, tinind cont ca Penicilina nu efectuase nici un transfer, ramasese fara veterana Cati Covalciuc si o avea pe Cezara Ruxandoiu dupa un sezon intreg de inactivitate, conducerea echipei iesene isi fixase drept obiectiv raminerea in prima divizie. Pe parcursul derularii campionatului, odata cu aparitia rezultatelor incurajatoare si a evolutiilor tot mai bune, obiectivul a fost schimbat din mers, urmarindu-se calificarea in prima grupa valorica. Obiectiv care a fost atins, chiar daca nu fara emotii, rezultatele inconstante din a doua parte a returului datorindu-se accidentarii celei mai experimentate jucatoare, Tatiana Popa, dar si ghinionului avut de echipa noastra in doua meciuri cheie, cu Metal 33 si Universitatea Craiova. Oricum, Penicilina isi merita locul in prima grupa valorica, asa cum au recunoscut-o majoritatea tehnicienilor care ne-au vizitat in acest sezon, fie numai si pentru faptul ca este singura echipa care a invins si pe Rapid si pe Universitatea Bacau, cele doua pretendente la titlu.
Ce se va intimpla la turneele finale e greu de anticipat, gindindu-ne ca valoarea celo rpatru echipe de pe locurile 3-6 este sensibil egala si va conta mai mult forma de moment a fiecarui sextet. Oricum, daca pina acum obiectivele au fost modificate progresiv, nu vedem de ce Nicu Roibescu si elevele sale nu si-ar propune ocuparea unuia dintre primele patru locuri, care sa le dea dreptul la o noua aventura europeana. Iesencele au invins in acest campionat cel putin cite odata pe Dacia, RATB si Universitatea Craiova, asa ca nu are de ce sa joace cu complexe in fata acestor formatii. In ceea ce priveste meciurile cu rapidistele si bacauancele, considerate a priori mai dificile, Mihaela Formagiu si colegele sale nu trebuie sa uite ca norocul ii ajuta doar pe cei curajosi… (ICT)

Comentarii