Politehnica, moarta cu acte in regula

joi, 19 august 2010, 23:11
3 MIN
 Politehnica, moarta cu acte in regula

Scenariul prezentat in exclusivitate de "Ziarul de Iasi" in urma cu mai mult timp, inmormintarea FC Politehnica si nasterea ACSMU Poli Iasi, capata contur in mod oficial. Primul pas a fost facut in cursul diminetii de ieri, cind Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca FC Politehnica SA a fost exclusa din campionat din cauza problemelor financiare. Desi era asteptat a fi efectuat tot ieri, celalalt pas, aparitia actelor legate de infiintarea ACSMU Poli, a fost aminat pentru luni. Informatiile au fost anuntate de presedintele executiv al Politehnicii, Cristinel Starica, respectiv Adrian Ambrosie, unul dintre cei sase membri fondatori a noii grupari iesene.

Starica a fost cel care a anuntat decesul Politehnicii: "Am primit o hirtie oficiala din partea Federatiei in care sintem anuntati ca sintem exclusi din campionat in sezonul 2010-2011, in document nespecificindu-se esalonul la care se face referire. Avem dreptul la recurs, insa nu vom apela la el pentru ca nu avem bani si nici nu putem aduce elemente prin care sa probam ca putem achita restantele si sustine activitatea in sezonul viitor. Imi pare extrem de rau de situatia in care a ajuns Politehnica, insa atunci cind actionarii nu te mai ajuta, nu ai ce sa faci".

In ceea ce priveste noua aminare legata de aparitia certificatului de nastere al ACSMU Poli, aceasta a fost explicata de Ambrosie: "Judecatorii prahoveni ne-au mai cerut un act prin care sa se demonstreze ca membrii fondatori ai clubului Navobi, care colaboreaza  cu Tricolorul Breaza in cadrul ACSMU Poli, nu vor functii in noul club. Sint convins ca luni vor aparea actele oficiale".

Dupa toate probabilitatile, ACSMU Poli va evolua din sezonul viitor in Liga a II-a, excluderile a patru echipe din esalonul secund (soarta Politehnicii o are si Farul, Ariesul Turda si FC Baia Mare) si problemele pe care le au Inter Curtea de Arges si UTA vacantind mai multe locuri. Aceste locuri vor fi ocupate de echipele care au retrogradat la finele stagiunii trecute in Liga a III-a, Tricolorul Breaza, pe locul caruia va intra noua echipa ieseana, fiind a doua echipa din seria I de sub linia retrogradanta. Conform unor surse, FRF va anunta luni componenta definitiva a celor doua serii ale esalonului doi, pentru ACSMU Poli existind si ipoteza de a activa in seria a II-a, in ipoteza in care Farul va evita excluderea in urma recursului.

In cazul in care noul club iesean va evolua in Liga a II-a, presedintele clubului va fi Grigore Sichitiu, acesta confirmind ieri faptul ca fost ofertat pentru a prelua conducerea noii grupari: "Am spus ca vreau sa ajut Iasul fotbalistic. Daca nu s-a putut cu Politehnica, voi incerca acest lucru cu ACSMU Poli. Voi face pasul spre acest club doar daca echipa va evolua in Liga a II-a in sezonul viitor si va avea drept de promovare. Cred ca aceste lucruri vor fi aflate luni. Aceasta este prima conditie. In plus, vreau sa stiu daca echipa va avea sustinere financiara si va fi imbratisata de comunitate. Nu vad de ce acest lucru nu s-ar intimpla, de vreme ce alta echipa nu mai exista si nu exista nici o coloratura politica. Faptul ca primarul Nichita a spus inainte de a pleca in concediu ca va face totul pentru ca orasul sa nu ramina fara fotbal ma face sa fiu optimist". Sichitiu a prezentat si citeva dintre ideile sale mangeriale: "Daca vin presedinte la ACSMU Poli, antrenor va fi Ionut Popa (care a sosit aseara in Iasi – n.r). Nici daca ar colabora Galiani cu Lucescu nu s-ar putea crea o echipa intr-o saptamina, insa va fi o provocare pentru noi. In ceea ce priveste lotul de jucatori, vreau sa spun ca nici un jucator de la Politehnica nu va veni la noua echipa pina nu-si clarifica situatia. Daca vor veni, acum se vor vedea caracterele, pentru ca bani fara performanta s-a tot facut pina acum. Eu imi doresc ca accentul sa fie pus pe ieseni, pentru ca acestia sint mult mai atasati de club decit strainii. In viitor, imi doresc ca echipa Iasului sa fie construita pe baza copiilor care vor fi formati la academia a carui presedinte de onoare va fi Mircea Lucescu, academie care va functiona pe linga club si in cadrul careia vrem sa atragem toate talentele zonale".

Comentarii