Povestea lui Stan Patitu’

vineri, 21 septembrie 2001, 23:00
2 MIN
 Povestea lui Stan Patitu’

Dupa ce echipa de baschet masculin Steaua si-a anuntat neprezentarea la meciul din prima etapa a campionatului, cu iesenii, o alta grupare bucuresteana, cunoscuta ca puternica, nu va veni la Iasi: este vorba de RC Grivita, care trebuia sa sustina, in etapa a IV-a a Ligii Nationale de rugby, pe stadionul "Nena", miine, meciul cu Poli-Agro-Romtelecom. Conicidenta este socanta, dar pare a fi, totusi, doar o coincidenta, datorita diferentei de cauze: baschetbalistii militari invoca motive medicale, iar rugbistii griviteni – financiare. Cert este ca, in faxul sosit pe adresa CS Politehnica din partea FR de rugby, se spune ca Grivita nu poate veni la Iasi, iar o hotarire privind soarta acestui meci se va lua joi, in sedinta Executivului Federal. Faxul primit de presedintele Leonida Antohi este confirmat si de conducerea RC Grivita, echipa patronata de o societate de stat, care – spun grivitenii ex-rosii – nu mai poate asigura, o deplasare la Iasi, din motive socio-financiare, intreprinderea Grivita fiind in urma si cu plata salariilor muncitorilor.
OK, dar cu ce se vor alege iesenii din tevatura asta? Regulamentul FRR prevede clar ca o aminare a unui meci este posibila daca cererea este facuta cu 10 zile inainte. In caz contrar (cum este cel de fata), Grivita pierde meciul la masa verde si "cistiga" un punct penalizare, ceea ce creste substantial sansele iesenilor de a accede in turneul play-off. Dar iubitorul de rugby isi aminteste ca Iasul a fost, anul trecut, Stan Patitul, intr-o situatie similara, tot cu Grivita. Desi aminarea meciului de la Iasi a fost ceruta tot pe aratura de linga regulament, federalii bucuresteni au aplicat proverbul cu "dintii si parintii" si au decis rejucarea meciului.
Informat despre aceasta noua codeala a Grivitei Rosii, antrenorul echipei Poli-Agro-Romtelecom, Iulian Iftene, sufla in iaurt: "Am mai patit-o cu Grivita, de aceea ne pregatim pina duminica, si atunci, la ora 10,00, ne vom prezenta pe stadionul "Nena". Daca nu vin, sa fie sanatosi", ne-a spus tehnicianul iesean, precizind ca o eventuala aminare a acestui meci, ar fi o lovitura grea, programul special de pregatire pentru confruntarea decisiva cu Grivita fiind perturbat.
Daca regulamentul se aplica, Poli-Agroromtelecom are un punct avans fata de Grivita, in clasament, si, in conditiile normale (ambele echipe inving Rapid-Metrorex si pierd la "U" Clul), Iasul merge in turneul 1-8.
Pina la noi ordine, se stie ca Grivita si-a anuntat neprezentarea la Iasi, ca organizatorii au anuntat arbitrii (o brigada brasoveana condusa de Cristian Raduta). In rest, totul depinde de obrazul federal! (Nic. G)

Comentarii